2008-10-29

Plugg, Plugg och vidare i höstcupen!

Idag blev det en promenix till mormor och morfar för att hälsa på, det blev dagens promenad. Tyvär lite väl liten men ändå helt okey. Sen bar det av iväg direkt med bilen med Anton till Hälla då han skulle handla en grej till innebandyn.

Sen blev det hem och käkade Cibata (stavning?) och kikade på Beck. Var längesen jag såg en Beckfilm så jag blev sjukt sugen att kika.

Efter det blev det att lira Höstcupen mot Håkan Kristoffersson som spelar i BK Gurkorna. Första serien kändes hackig då det var mycket maskinfel men jag lyckades vinna första tack vare mitt handicap som var 15 poäng mer än hans.
Andra serien var katastrof från min sida och blev bara sämre och sämre ju mer maskinfel det blev.
Sista serien var min absolutbästa samtidigt som Håkan fick oturen med hål och jag kunde säkert spela in segern och är fortsatt med i Höstcupen.

Nu blir det att fortsätta plugga om korstågen, tänk att Jerusalem har legat i Egypten en gång i tiden?

Postat i Vardagslunken | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-29

12. Wibäck, Sören (2005) , s. 99, 100

Ja hur många fotnoter har jag gjort ikväll tro, har pluggat väldigt mycket idag och ännu mer blir det imorrn. Nu har det börjat blivigt lite intressant men jobbigt på samma gång.

När detta arbetet är färdigt kan jag lungt säga att jag kommer ha koll på korstågen, tempelriddare, Kejsaren i Konstantinopel, Påven Urban II och sist och absolut inte minst Jerusalem!
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-28

Att stiga upp ur badet och känna att skallen snurrar omkring

nyss hände något konstigt och äckligt. Jag har frysit, mått halv dåligt och varit trött hela dagen. Jag gick och tog ett bad med min kära korstågsbok och läste för att hitta fakta till mitt skolarbete.

När jag badat färdigt reste jag mig ur badet och tog handduken. Jag kände direkt att allt började snurra i skallen, jag blev illamående och fick kräkreflexer och det började tjuta i öronen som jag haft tinitus i sju år.

Slutade med att jag stod i duschen och lutade mig på väggen. Bra eller dåligt?
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-27

Fotopromenix - Westeroas by night!

Nu åkte Emil hemifrån Rönnby  och jag sitter och väntar på han. Vi ska ta en sväng runt i stan, om emil orkar, och fota lite. Vill få till lite läckra Västerås bilder nu när det är en hyfsat fin natt, saknas lite stjärnor bara.

Jag har tagit lite Västeråsbilder tidigare och då i regn, blev väldigt lyckat faktiskt fast då var det med en vanlig kamera. Nu ska jag försöka få till lite digitalt också. Så man kan efterarbeta bilderna mer, bättre och snyggare.
 
Någon som ha några önskemål på bilder? Vad är typsikt "Västeråsigt" som du skulle vilja ha en bild på? Bästa motiv och motivering får ett litet pris.
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-26

Rappakalja

Igår så var det högskoleprovet som gällde. Det gick väl piss ungefär men jag sattsar vidare mot vårens prov, det kan ju inte blir sämre då.

Efter det så blev det att umgås med Malin, Ellen och Emil på kvällen. Vi började hemma hos Ellen, hämtade Emil, åkte till mig och spelade spel och kikade film. Först Supercross sen American Pie Bandcamp. Riktigt trevlig kväll :)

Om en stund ska jag nog slänga mig i badet, har bowlingmatch klockan halv 12 så dags att göra sig iordning snart.
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-24

Nu är det "höstlov"

Ja nu är det höstlov, alla jublar, springer ut och kastar upp högar med löv i luften och sprider de med vindens kraft....Men inte jag! Jag har nämligen en hel uppsatts kvar att göra på lovet om korstågen. Känns inte så kul men så går det ibland.

Idag är det hockey och imorrn högeskoleprov. Wiho!
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-23

trött - pigg - piggast

Det är beskrivningen på denna dagen. Efter lite sömn blev det att gå upp klockan 08.00 för att gå till skolan och sända radio. Jag och två kompisar sänder radio torsdagar, udda veckor. Programet heter Brunch och är ett njutfullt middagsprogram som handlar om allt mellan himmel och jord fast med lunchtips.

Efter radion hade vi entrepenör och jag och Emil Ö drog först till stan för att kika idér och fantasin skenade iväg. Sen drog vi till IKEA där vi kom på snilleblixt efter snilleblixt.

Efter det drog jag hem till Malin och snackade lite med henne och Ellen. Sedan blev det upp till Bellevue för att träna ungdomar och träna bowling själv.

Sen blev det den klassiska promenaden med Malin runt cityringen på kvällen så nu kan man gå och sova med gott samvete. En dag som gick från en morrontrött Ted dagen efter krogen till en pigg promenerare.

P.S. Afasi & Filthy var riktigt bra och tackar tjejer och Emil för en trevlig kväll :)
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-22

Afasi & Filthy!

Ikväll lägger man väl benen på ryggen, skägget i pannan och andan i halsen jag tänker inte stanna. Man ska väl glida omkring med sneakers, slitna jeans till största klubben med den längsta kön, först in på muggen, sen till baren och sen gled en öl. Klubben heter Pluto och underhållningen står Uppsalapojkarna Afasi & Filthy för.

Med brännvin i kroppen och stämmningen på topp. Full på öl, full på vin, full på sprit, full i fan. Beter mig som en pasifistisk huligan.

Anfåd på dansgolv men jag lovar jag hade kul, det kommer mera för vi lever Fredag hela månan. Inget undantag på mitt schema jag lovar. Glider som en moonwalk när Michel Jackson dansar disco, gatan ner som det vore vinter i San Fransisco. Man kommer gilla refrängen trots att det låter som att CD har hack.

Skruvar upp din energi alla vet hur kvällen blir, känns som stället stormas av tusen duracell kaniner. Tagen på bargärning du står och fumlar med ditt leg och du har fyra val: Stanna, stanna eller lägg, lägg benen på ryggen. Allting kommer lösas och bli bättre igen om du har pengar i fickan eller ett ess i din hatt.

Detta är en blandning av låtar med Afasi och Filthy. Man kommer röja med sina KG polers idag på Pluto så se upp eller lägg benen på ryggen!
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-21

VSK Fotboll 2008 - Nyförvärven

I söndags spelade VSK sista matchen i "ettan" denna säsongen och det blev vinst mot IF Sylvia från Norrköping. Jag är nöjd över VSKs säsong i stort, det som jag blivigt besviken på är värvningarna. Totalt värvade VSK hela 7 spelare denna säsong varav två stycken kom i sommras. Men hur har värvningarna då skött sig? Det har varit väldigt varierande resultat men här nedan kommer de:

Försvarare:

Johan Slättman
- 5/10 Kiwifågel - "Slätta" har inte gjort en dålig säsong och är godkänd. Dock hade jag mer förväntningar på grabben från Skiljebo. Lite vimsig ibland, VSKs Petter Hansson.

Lucas Fernandez - 1/10 Kiwifågel - Argentinaren Lucas kom hit och spelade hyfsat på försäsongen. Fick inte chansen i serien då våran nuvarande högerback Joonas Botold imponerande.

Mittfältare:

Kalle Ljungberg -
6/10 Kiwifågel - Kalle kom hit från flera års skadebekymmer från GIF Sundsvall. Man visste att han har hög kapacitet när han är som bäst. Blev skadad på försäsongen men dominerade slutet på säsongen.

Daniel Gustavsson - 8/10 Kiwifågel - "DG" kom som supertalangen från Kungsör och blev snabbt en publikfavorit i Västerås. Imponerat hela säsongen och gjorde kart med kontrakt med AIK i sommras.

Anfallare:

Maxi Damiano - 1/10 Kiwifågel - Kom hit tillsammans med Lucas Fernandez från Argentina för att spela till sig kontrakt. Maxi var den sämre av de två men både fick kontrakt. Men både fick nobben i sommras, jag tror Maxi hade kunnat varit nyttig nu i slutet av säsongen med sin storlek och styrka.

Stefan Bärlin - 2/10 Kiwifågel - Kom hit som frälsaren från Norge. Gjorde mål i debuten men sedan det blev det nattsvart. Skada på skada stoppade "Bärra" att visa något denna säsongen.

Viktor Holm - 4/10 Kiwifågel - Viktor kom hit från Skiljebo i sommras i utbyte med Brandeborn. Viktor har fått förtroendet i några inhopp och har imponerat med sin teknik, styrka och vilja. Framtidsman!

Sammanfattning Nyförvärven:

Fyra av Sju spelare har varit godkända och mer där till. Tre spelare som är tänkta som toppspelare har floppat och varit den största besvikelsen denna säsongen. Spelarna utan press har gått in och dominerat och blivigt toppspelare vi saknat. Tyvär lämnar DG oss redan efter ett år men man tackar inte nej till ett Allsvensktlag.

Bärlin och Viktor Holm kan man räkna in till nästa säsongs nyförvärv också då de har spelat så lite. Så det är två heta nyförvärv till nästa säsongs trupp.

Hur ska man sammanfatta Argentinarna Lucas och Maxi då? Från två talangfulla unga spelare blev till ta två betala för en. Men tillslut blev det öppet köp och båda två fick kicken. Lucas har potential att bli en bra högerback, men har man Joonas Botold behövs han inte i VSK.

Maxi Damiano kommer säkert ösa in mål någon annanstans. Hans stryka och längd kan bli en succé men inte i spelande VSK 2008.
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-21

Fenerbahçe - Arsenal: 2-5

Andra halvleken började precis som första, bra offensivt spel av Arsenal.

1-4 gjorde Alexandre Song redan i den fjärde minuten. Silvestre nickar ner bollen i straffområdet till Song som klipper till på volley med högern, otagbart för Fenerbahçes målvakt.

2-4 gjorde Daniel Iguiza efter en härlig assist av Alex som lyfte bollen över Arsenals backlinje och Iguiza kunde lobba bollen över Almuna i Arsenalkassen.

2-5 gjorde 17 åringen och Champions Leauge debutaneten Ramsey. Han tog emot bollen precis utanför straffområdet och klippte till med högern. Placeringen blev klockren träff i den vänstra stolpen och in, en härlig debut av en föredetta Cardiff spelare.

Om jag ska sammanfatta matchen så säger jag bara Arsenal vs Iguiza.

Arsenal jobbade stenhårt, utmärkt passnings och anfallsspel. Bästa spelarna i Arsenal var målvakten Almunia, mittfältarna Diaby och Walcott.
Om jag ska vara negativ till något så är det försvarsspelet. Eboue skötte sin högerbacksposition bra och får mer en godkändt. Men tycker resten av försvaret: Song, Clichy och Silvestre har mer att komma med. Speciellt den sistnämnda, den gamla Manchester United spelaren Silvestre hade inte många rätt i matchen och måste bevisa mer.

Fenerbahçe vågade gå framåt och visade stundtals stor potential i anfallsspelet. Daniel Iguiza var hela tiden på gång, hade läge på läge och fick tillslut visa vilken målskytt han är. Skytteligavinnare i Spanien förra säsongen och han som gjode ett bra EM i sommras måste kunna vara dominant i anfallsspelet.
Det katastrofala med Fenerbahçe är försvaret. Jag säger bara bedrövligt, var har hänt med föredetta storstjärnan Roberto Carlos? Han var grym i Real Madrid, nu är han medelmotta i Fenerbahçe.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-21

Fenerbahçe - Arsenal

För skön match hittils. Det är halvtid nu och Arsenal leder med hela 3-1 över turkarna från Istanbul. Fenerbahçe har varit helt katastrofala i försvaret och det har Arsenal utnyttjat med sitt djupledsspel.


0-1 gjorde Adebayor som snyggt placerade in bollen vid bortre efter Fabregas utmärkta pass.

0-2 gjorde Walcott bara minuten efter och rundade målvakten och vinkla in bollen precis innanför första stolpen. Hur kan den grabben bara vara 18 år? han spelar som en hel karl för bövelen.

1-2 gjorde Silvestre, dock i egen kasse. En tilltrasslad situation i eget straffområde och Fenerbahçes Iguiza sköt in bollen och Silvestre får otruligt bollen på sig och in i mål.

1-3 gjorde Diaby efter att ha imponerat hela halvleken. Lurade bort en spelare, höll imot en annan och la in den i borta hörnet från en dålig vinkel. Jag tycker målvakten borde tagit bollen då det inte såg otagbart ut men Arsenal leker iallafall.

Nu börjar snart andra halvlek och om spelet fortsätter som innan kommer Fenerbahçe bränna 5-6 lägen till och Arsenal sätta sina lägen snyggt. Jag tror dock det blir jämnare, dock mer någre mål till.

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-21

trååk

Nu sitter jag här vid datorn igen och tråkar som vanligt. Vad fan ska man göra? Blir nog att kika fotboll om 45 minuter men vill ju se Juventus - Real Madrid istället för Arsenal. Varför visar inte 6an Juve - Real för? Det särklass bästa matchen de här två CL dagarna.

Imorrn blir det förhoppningsvis utgång, känns som alla ballar ur bara. Men det är ju Afasi och Filty på Pluto så jag tycker alla borde gå, förhoppningsvis kommer Promoe också. Det är bara en av mina chansningar och spekulationer.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-20

Promenixkväll

Halloj alla!
Idag har jag varit otroligt jäkla trött och seg. Sjukt omotiverad för att skriva rapporten i Tema Vetenskap, fan orkar inte göra någonting och det bli värre för varje dag.

Ikväll har jag iallfall gått den klassiska "Cityringen Runt" med Malin J som vi gjorde några gånger tidigare. Alltid skönt att få snacka av sig med henne :) Blev snack om allt möjligt, mestadels studentgrejer känns det som haha.

Nu ska jag gå och hämta ett glas mjölk och göra nått, kanske vara lite krativ med nått. Vet inte vad iallfall. Imorrn är det innebandy på idrotten och fy fan vad jag ska dominera känns det som, sjukt taggad!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-20

"Att Judarna ska äga Jerusalem är oacceptabelt!" & "Aids och Hiv är Guds straff till de Homosexuella"

Idag har jag, Fanny och Malin L varit i Moskén på Oxbacken i Västerås. Vi träffade Imamen där och fick en rundtur där inne och sedan intervjuade jag, Fanny och Malin han. Fanny frågade om homosexualitet, Malin om sex och jag om korstågen. En härlig mix av historia, vardagen och samhället.

Om jag ska kortfattat skriva några ord om varje sak som han beskrev det ur Islams synvinkel lät det så här:

Homosexualitet:

  • Är en synd och om det bevisas att två män har sex så ska båda bestraffas med döden.
  • Gränsen vid homosexualitet är när man har sex. Att hålla handen, kramas och pussas är tillåtet då man visar vänskaplig kärlek.
  • Två fall av homosexualitet har uppkommit de senaste 500 åren som någon har bestraffats med döden för. För att man ska kunna bevisa att de två männen har varit homosexuella så måste 4 vittnen se de två männen under deras sexakt.
  • Aids och Hiv är Guds straff till de Homosexuella

    Sex:
  • Är förbjudet innan äktenskap och är en synd. Kan bestraffas med döden men då ska 4a vittnen se själva sexakten för att kunna bevisas.
  • Omskärning görs för hälsans skull och även en symbol för Islam.
  • Onanering är inte förbjudet men rekommendationen är att spara på sperman och om tjejer känner sig sugna ska de fasta för då tänker de på hur hungriga de är istället för sexsuget.
  • En man får ha 4a fruar men Gud rekommenderar endast en fru. Alla fruar man har skall behandlats rättvist, så köper man en klänning till ena måste de andra få likadana.


Korstågen:

  • Korstågen och Tempelriddarna var fruktansvärda
  • Enligt Muhammed så sker Islams största krig inom oss alla, Kriget mellan godhet och ondska.
  • Alla religionskrig baseras antingen på makt, politik, olja eller fundamentalister
  • Jerusalem borde delas av Islam, Judendomen och Kristendomen men att Judarna ska äga Jerusalem är oacceptabelt!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-19

11-9

Nu har jag nyss kommit hem från Bellevue där vi vann över ett Köpingslag med 11-9. Jag blev näst bäst i matchen så det känns helt okey, dock kan jag mycket mer känner  jag.

På eftermiddagen ska jag nog på VSK, Hoppas på en storvinst idag. Ikväll är det Parlamentet och Hål i Väggen som gäller!
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-18

Filmkväll!

Om ca 35 minuter kommer lite folk hit och vi ska ha en härligt mysig filmkväll. Men känner mig lite små  stressad haha, jag måste plocka bort det sista och slänga på mig lite respektabla kläder.

Förresten, Miss Li är för skön! Har verkligen hamnat i ett stimm med svenska artister för tillfället. Miss Li, Tingsek, Salem Al Fakir med mera.

Om ni har tur kommer en skivrecension senare inatt. Näst på tur är Promoe - The Long Distance Runner!
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-17

Donken & Pes

Nu ska jag strax iväg med Anton till donken för att se på när han käkar. Jag får ju iallafall trevlig sällskap, åka bil och en riktigt utmanare i Pes sen.

Snart släpps nya Pes förresten. Jag har hört att det är sämre än förra, en kompis har också bytt från Pes till Fifa. Blev lite besviken men jag kommer vara Pes trogen.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-16

Månskensrallyt

Nu börjar jag nästan tröttna lite granna på UF haha. Vi är en bra grupp men fan känns som jag och vi andra har typ idétorka, vi kommer fram till många idér men antingen är de för komplicerade eller inte helt rätt känns det som.

Nu sitter jag här helt slut och trött. Hur fan ska jag orka träna ikväll? det är ett mysterium som ni kan undra på.
Postat i Vardagslunken | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-14

+-0 på Travet!

Nu har man precis kommit hem från en travkväll med oxfilé, hästar, pengar och väldigt trevlig sällskap. Jag åkte med Eddie, Olle och Svampen, men i andra bilen satt morsan, farsan, mormor och morfar.

Blev mycket trevligt snack och självklart massa snack och sattsande på hästar. Jag fick in en tvilling och vann 205 kr på en tia så det blev +- 0 denna kvällen.

Dock är erfarenheterna ett väldigt plus, lärt mig mycket mer om trav och hur man..ja ska agera.

Imorrn ska man stå på gymnasiemässan i Västeråshallen på förmiddagen och på kvällen. Känns som det ska bli kul, att göra nått för KG innan man tar studenten!
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-13

Hemma

Idag stannade jag hemma då jag igår kände mig halvsjuk och vill inte riskera att bli sjuk. Orkar inte vara det, räcker att vara hemma en dag. Så jävla seg man blir att bara vara hemma och inte göra någonting.

Iallfall idag har jag sovit några timmar på dagen. Jag har även kikat en rätt hyfsad film som hette 10 000 BC, en film som är i tidsåldern då mammutar och grejer fanns på jorden. Hade en spännande handling om en krigare hur han skulle vara en frälsare och rädda massa.

Sen promenix på kvällen med Eddie och Olle. Skönt att få röra på sig lite, men snart blir det film tror jag och sova.

Förresten.. Har världens UF idé!! Hoppas bara Emil Ö tycker detsamma ;D
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-12

Halvsjuk Söndag

Började dagen med att spela bowlingmatch på Bellevue med reservlaget mot något Köpingslag. Vi vann med 18-2 och det var inte så svårt vinst. Jag spelade upp och ner, började godkänt, katastrof i andra, bra i tredje och bra i fjärde.

Sen blev det en långpromenix med morsan och farsan. Vi gick förbi domkyrkan, Sigurdsgatan, Coop Extra, Mormor och Morfar på Haga sen Ica Steens sen hem, tog väl ett par timmar inklusive handling och fika.

Sen så blev det att åka till brorsan, Alexandra och Felicia för att köpa Kebab Alexander, snacka och må piss. Började känna efter och under bowlingenmatchen att jag börjar bli sjuk. Samma känsla har jag haft hela dagen så blir att stanna hemma från skolan imorrn.

Nu ska jag lyssna på någon bra låt och ja... Njuta!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-10

Burn it down!

Kan inte Looptroop komma till stan! Fan vill ju se grabbarna igen snart, kanske ska kolla om de spelar i närheten av Västerås. En tripp till Sthlm eller nått skulle inte sitta fel. Sitter och lyssnar på Rome i skolan nu och pluggar vetenskap men har fastnat. Behöver hjälp från Mattias men han är någon annanstans.

Jobb på Sigurdsgatan idag då, ska blir skönt med lite mer cash i plånboken!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-09

Kanske jobbet är i min hand?

Idag var jag på arbetsintervju på Manpower, intervjun var i Skrapan och det kändes riktigt jäkla bra. Kom dit och fick snacka med Camilla tror jag hon hette. Hon ställde massa frågor om mina utbildningar, livserfarenheter, familjen, mina mål, fördelar och såna grejer.

Jag svarade som jag tycker och hon gillade det hon hörde, hon tyckte jag var en framåt, glad och trevig kille. Hon skulle ringa nästa eller veckan efter det och hon trodde vi skulle ses igen, det hoppas jag på verkligen!

Om jag får jobbet är det dags att kika efter någon billig bil och dags att börja spara pengar så jag kan boka min tatueringstid. Tatuering är bestämd och färdigritat så bara pengarna som behövs.

Imorrn ska jag och Emil Östholm jobba på Sigurdsgatan i Garderoben på Svenska Cupen festen. Brorsan Elmo är Dj så man får säkert höra vanlig krog musik blandat med Looptroop, Oasis, Babyshambles och säkert lite galna partylåtar som får en att tänka på den gamla goda tiden.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-09

Skivrecension: Promoe - Standard Bearer



Kända medverkande artister: Promoe, Embee, CosMIC, Supreme, Timbuktu, Dj Large, Chords & Capleton
År: 2007
Skivbolag: David VS Goliath
Personliga favoritlåtar:
 2. Murder Murdoch  4. Colgate White  5. Sag Was  6. Humblin Experience  11. Keep Movin  12. Airforce One
Kommentar om skivan:
Promoe har gjort det igen och denna gången var det inte bara en skiva. I samma förpackning får man med en konsert från Köpenhamn med Promo/Looptroop, musikvideor och man får också med en dokumentär med Promoe och Looptroop.

Skivan innehåller låtar som inte har blivigt släppta de senaste 3 åren och att de gör en hel skiva är underbart. Att dessa låtar som inte platsar på de andra plattorna får plats på denna och gör denna skiva som en av Promoes bästa.
Detta gör även att skivan har en större blandning på skivan och innehåller allt från reagge låten Humblin Experience till den tunga Murder Murdoch.

Men tillbaka till Konserten och Dokumentären. Dokumentären handlar om Promoe när han var i Jamaica och spelade in låtar till skivan White Mans Burden. Men den innehåller även material om hur Looptroops skiva Fort Europa blev till. Speciellt om den politiska låten Hurricane George som innehåller gästartisterna, Timbuktu och Chords.
En kul dokumentär att se och är ett måste för alla Promoe och Looptroop fans.

Konserten är världklass i Köpenhamn och innehåller alla Promoes stora hittar och att Supreme kommer upp på extranummerna och kör Looptroop gör det verkligen inte sämre. Konserten är perfekt att ha på förfesten eller om man vill höra bra hiphop live hemma!

Betyg:
KiwifågelKiwifågelKiwifågelKiwifågelKiwifågelKiwifågelKiwifågel
7 av 10 Kiwifåglar
Postat i Albumtoppen | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-08

Iblogg

nu sitter jag i ABB Arena Nord (Rocklundahallen). VIK leder med 3-1 och bäst hittils har Loppan och Arlbrandt vart, fan vilken kille Arlbrandt är. Bra spelsinne, bra skott och jävligt teknisk, Han borde spela i Elitserien! Imorrn blir det arbetsintervju, lite läskigt men ändå inspirerande! Nu börjar tredje perioden, tippar 6-1 till VIK.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-06

VSK + Newcastle United = Sant!!

Nu är jag super duper glad! När jag kom och första sidan på Internet kom upp och där står det " VSK + Newcastle United = sant. Jag är så glad att jag inte kan sitta still haha

Visst detta gäller mest för juniorerna och ungdomarna. De får chansen att spela fotboll i England och liknande, men det står även att det kan gälla i motsatt väg. Ifall en ung spelare i Newcastle inte får chansen i deras Premier Leauge lag så kan han komma till Västerås och VSK.

Hoppas på Given, Martins och Owen nästa säsong. Nu ska vi upp!

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-05

Det känns så skönt att ha rätt!

en väldigt kaxig rubrik för att vara mig känns det som. Iallfall jag skrev om VSK matchen i inlägget här under, jag prickade in rätt målskytt och en av matchens lirare.
VSK spelade riktigt bra idag och blev imponerad över många spelare. Längst ner rankar jag de 10 bästa spelarna i den ordnning jag tyckte de tillförde laget. Idag så visar iallafall Svensson att han behövs i laget, han är den ända i laget som kan styra VSK. Han säger åt spelarna att pressa, sjunka ner, ja han är VSKs spelande tränare.

Holmgren visar också idag att han skulle spelat från start hela säsongen, han måste ha den högsta kapaciteten inom bollkänsla och kämparglöd i laget, massa kiwifåglar till han!

En annan som visade att han har fotboll i sig idag var nyförvärvet Viktor Holm. Stor, teknisk, snabb och kan bli den jokern VSK behöver borta mot Umeå. Han kommer bli riktigt bra nästa säsong i VSK!

Spelarrankingen:

1. Johan Svensson
2. Tobias Holmgren
3. Kalle Ljungberg
4. Temesgen Berhane
5. Patrik Grönvall
6. Daniel Gustavsson
7. Joonas Botold
8. Viktor Holm
9. Titus Mulama
10. David Curtolo



Alla i laget var bra idag och de som ligger sist ska inte få någon skit. Curtan var bra idag men han gjorde såna konstiga grejer att han måste få en funderare.
Titus och Viktor får båda en hög placering för deras inhopp. Titus målskytt och Viktor en offensiv kraft när de andra tappade fart.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-05

VSK - Ersboda

Om 45 minuter sätter VSK - Ersboda igång på Swedbank Park i Västerås. Jag ska gå om några minuter för att se denna drabbning. Efter förra kaosmatchen borta mot Syrianska så är fortfarande Martin Andersson avstängd men det gör att David Wikström och Johan Slättman får spela fast de skulle varit avstängda igentligen.

Jag tror på en dålig match då vädret är katastrof i Västerås för tillfället men att VSK ändå vinner. Jag tror att Grönvall gör mål idag, sen är det helt öppet. Svensson brukar vara bra i kämpar matchen så säger han som matchens lirare.

Startelvan:

David Wikström

Joonas Botold        Johan Slättman        Jonas Stark        Tobias Holmgren

Daniel Gustavsson        Johan Svensson        David Curtolo        Kalle Ljungberg

Patrik Grönvall        Temesgen Berhane
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-05

Skönast för tillfället!

Jag blev bara tvungen att göra ett nattinlägg då jag kom på vad många låtar som är så otroligt sköna för tillfället! Här kommer min topp 15 lista, jag tycker det är värt att ni lyssnar på de och förstår njutningen av dessa!

1. Mando Diao - Gold
2. Babyshambles - Lost Art Of Murder
3. Mando Diao - If I Don't Live Today, I Might To Be Here Tomorrow
4. Coldplay - Lost
5. Timbuktu - Ta Det Lungt
6. Eric Prydz - Pjanoo
7. Coldplay - Viva La Vida
8. Moneybrother - Blow Him Back into My Arms
9. The Verve - The Drugs Don't Work
10. Lars Winnerbäck - Kom Hem Nu
11. Lionel Richie - Say You, Say Me (Live)
12. Oasis - Acquiesce
13. Looptroop - Sparkplug
14. Promoe - Humblin' Experience
15. Thåström - Sönder Boulevard
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-02

Imorrn är det Partey!

Ja imorrn ska det röjjas något sjukt har jag bestämt mig för. Först blir det skola och fixa lite med vetenskapstemat, ska nog skriva om tempelriddare tror jag. Sen blir det hem och kanske gå på hockeyn, det beror på lite hur vi gör. Antingen börjar vi supa tidigt eller så gör vi det efter hockeyn, jag vill helst kombinera båda men.

Sen blir det nog Silk tror jag, dock vill jag testa konrad. Men är även sugen att komma in på Pluto, fast en afterwork på Blue Moon skulle inte vara fel. Ja jag är väldigt splittrad och får se vart vi hamnar imorrn, troliger på Silk.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-01

Ny årstid - Nytt tema!

Som ni kanske ser så har bloggen förändrats sitt utseende äntligen! Nu är hösten här och det syns även alltså på denna bloggen.

Framöver så kommer bloggen sattsa på båda "gammla" klassiker och nya fräscha saker. De gammla sakerna är Skivrecensionerna som inte ens kommit halvvägs och självklart alla finfina små olika inlägg om att möjligt och omöjligt. Det nya är att jag så fort jag hittar någon rolig film, text eller ett citat från någon ska det komma upp på bloggen.

Det kommer även i framtiden att läsa mera om mina val till högskolan och likande, ska till studievägledaren imorrn och ta ett första snack. Ska bli kul att veta vart man kan hamna någonstans sen efter Kopparlungsymnasiet!
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2008-10-01

Idag är det Onsdag!

Idag är det alltså Onsdag, dagen mitt i vardagen. Idag är det plugg och städa som gäller, ska nog även ut och gå ikväll också. Idag spelar VIK på bortaplan mot Oskarshamn och jag hoppas de tar hem 3 poäng, men jag hoppas även Oskarshamnspelaren och den gamla VIKaren Rasmus Olheden gör en bra match då han var min favoritspelare i gulsvart.

Nu sitter martin och kollar snett på mig. Hej!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()