2010-01-31

10 rätt var

Igår så utspelade sig veckan stryktipstävling och den slutare odlidligt spännande med 10 rätt vardera. Att Jocke och jag mer och mer börja tänka likadant inför tipsen märker man. Det som oftast skiljer våra kuponger är olika garderingar åt olika håll och det är det som kan avgöra i framtiden.

Roligast igår var att både jag och Jocke satte enkelkryss på Watford - Swansea och matchen blev lottad till kryss, undrar vad resultatet blir när matchen spelas på riktigt?

Resultat efter omgång 5:

Ted: 8 - Snitt: 9,6
Jocke: 5 - Snitt: 9,4
Postat i Bloggkampen/Stryktipstävlingen | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-30

Stryktipstävlingen fortsätter

Dags för en ny vecka av stryktipset och min tävling med Jocke rullar vidare. Jocke vann förra veckan så känner att jag måste ta det idag för annars kan det bli jobbigt. Vill ha lite pinnar före Jocke då jag vet att han är en jävel att spurta när han känner blodvittring.

Annars så är det en jäkligt svår omgång idag, tror att jag får 10 rätt och Jocke får 9,10, 11. Jag hoppas på 9 och tänk om jag får in 13? vilket party!

Resultat efter omgång 4:

Ted: 7 - Snitt: 9,5
Jocke: 4 - Snitt: 9,25

Teds Tips:
1. Liverpool - Bolton 1
2. Birmingham - Tottenham 1X2
3. Fulham - Aston Villa
X2
4. Hull - Wolverhampton
1X
5. West Ham - Blackburn
1
6. Wigan - Everton
X2
7. Watford - Swansea
X
8. West Bromwich - Sheffield U
1X
9. Cardiff - Doncaster
1
10. Coventry - Blackpool X
11. Middlesbrough - Bristol City
1
12. Reading - Barnsley
X
13. Sheffield W - Plymouth
1

48 kr, 1 hel och 4 halvgardering
Postat i Bloggkampen/Stryktipstävlingen | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-30

Holmes

Igår kväll så drog man till SF för att kika in Guy Ritchies nya rulle Sherlock Holmes, den var jäkligt bra film men inte bättre än hans andra filmer t ex Snatch och Rock'n'Rolla. Sen efter filmen så drog vi vidare till Trappan för att få skölja ner en härlig Newcastle i strupen och efter den drog vi vidare till Världens Bar där man käkade och drack vidare. Fick äntligen min efterlängtade Whiskey, varit så sugen på en virre hela veckan.

På väg hem så gick jag förbi krogen Bomullsfabriken och hörde en sjukt bekant låt, jag kom på att det var Små Svarta Änglar med Kalle Baah men det var något konstigt med låten. Sen kom jag på, det är ju live! så stod och kollade in genom fönstret någon minut och det lär riktigt bra. Synd att man inte visste om det, då borde man varit där inne och kört istället.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-29

Universitet är rätt soft

Idag fick vi som utbildningssyfte se ett program av The Simpsons, ibland leker livet bland alla akademiker
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-28

Flytt 1 Mars

1 Mars lämnar jag min kära första lägenhet på Dalkarln och flyttar in i partylyan Gripen. Ska bli skönt att slippa min iskalla lägenhet som annars har underbar insyn. Istället blir det nästan exakt likadan lägenhet på Gripen plan 5 där Carl och Alexander bor, ska bli underbart kul!

Så pricken över i är att jag fyller 20 dagen efter, Najs!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-27

Teds samlade poetiska verk Del 2

Postat i Teds samlade poetiska verk | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-27

Sämsta Elm i bästa ligan

Viktor Elm stack till SC Heerenveen
Rasmus Elm stack till AZ Alkmaar
David Elm stack till Fulham

Den yngsta av de tre bröderna är Rasmus Elm och är också den bästa av de tre. Rasmus blev bofast i svenskafotbollslandsslaget under Lars Lagerbäcks slutår och gick sedan från Kalmar till den Holländska toppklubben AZ Alkmaar. Viktor Elm som är mellanborsan är en kvalitetsspelare och som ett fåtal gånger har fått känna på hetluften i landslaget lämnade Kalmar för ett annan toppklubb i Holland, SC Heerenveen. David Elm den äldsta brorsan som alltid har varit "den sämsta Elm" av de tre bröderna lämnade Kalmar FF efter förra säsongen och gick till Premier Leaguelaget Fulham. Ett Fulham som iår spelat UEFA cupen mot storlag som t ex Roma.

David gjorde igår debut i Premier League för sitt Fulham och just nu spelar den sämsta brorsan i det bästa laget. Något som jag aldrig skulle hända, alla trodde att Rasmus Elm skulle bli den första av de tre bröderna att gå till någon av toppligorna i världen (England, Spaninen, Italien).

Kul för David och tänk om det blir ett genombrott? En svensk anfallare i Premier League är något ovanligt. Vi har förtillfället underpresterade Johan Elmander men under tidigare år har flera misslyckats som t ex Tobias Hysén och Rade Prica.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-26

Teds samlade poetiska verk Del 1

Nu är första delen här av serien som skall följa vad som händer i mitt liv både i Norrköping och Västerås. Det kommer bli roligare och bättre eftersom, när rutinen inkommer.

Postat i Teds samlade poetiska verk | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-26

Jocke jagar

Lite sent men bättre sent än aldrig är ju faktiskt ordspråket så använder det som ursäkt till denna sjukt dåliga bloggvecka. Iallafall så var det stryktipsomgång i helgen och jag prickade in 9 rätt medans Jocke prickade in 10 och han får välbehövliga 3 poäng och börjar nu jaga mig i tävlingen. Känns inte bra att ha den blodhunden bakom sig nu när omgångarna börjar gälla mer och mer.

Resultat efter omgång 4:

Ted: 7 - Snitt: 9,5
Jocke: 4 - Snitt: 9,25
Postat i Bloggkampen/Stryktipstävlingen | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-26

Biokvällarna fortsätter

Bara det faktumet att vårat program har en egen bio är fantastiskt roligt och underhållande och det utnyttjas till max nu, igår blev det som sagt Watchman och idag så blev det True Romance tillsammans med Carl och Alexander. Sjukt avkopplande med en bra rulle, bra ljud, bra kvalitet, biostolar och trevligt sällskap.

Upptäckte en ny Festis för övrigt och den var helt okej, Vattenmelon & Passionsfrukt. Det lät gott, såg äckligt ut och var okej smakupplevelse. Ni får vänta ytterligare på min nya serie, dagarna bara swichar förbi men den kommer upp vilken dag som helst.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-25

VIKINGS!

Idag skulle första delen av nya serien komma upp här på bloggen, det hinner jag inte tyvär så ni får vänta lite. Men det kommer nog bli bra, kan avslöja att det blir lite som en rundvandring i mitt liv förtillfället. Just nu har jag svept ett glas iste och kikar på Saints - Vikings. Mitt favoritlag Vikings har börjat bra men det är de två sista kvartarna som avgör.

Såg förövrigt på Watchman med några i klassen på vårat programs egna biograf. Jäkligt bra film med underbart soundtrack, riktigt imponerad.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-24

De trevliga kvällarna

Det låter ungefär som en låttitel från en gammal Håkan Hellström skiva men det är det icke, bara mina egna ord hur trevliga vissa kvällar kan vara. Igår var en sådan kväll fram till typ 01:00 då det blev tråkigt på krogen, men lördagens bravader i Norrköping igen var en sjukt trevligt.

Började med lite förfest, chill och ovanligt sofistikerade samtalsämnen (iallafall fram till alkoholens påverkan på vissa). Jag höll mig lugn under kvällen och blev ett glas vin, en öl och en cider. Bara gött att avnjuta dessa underbara drycker i världen. Det blev sen Trappan på kvällen där kvällen fortsätta i samma anda även fast det var typ 50 pers i lokalen.

Imorgon kommer jag publicera första delen ur min nya serie här på bloggen, den heter: Ted's samlade poetiska verk.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-23

Stryktipstävlingen fortsätter

Nu är det lördag igen och det innebär ännu en stryktipsomgång av bloggkampen. Mycket FA Cupmatcher på tipset och det kan sluta lite hur som helst som vanligt. Tipset känns ändå relativt enkelt men vissa extremt svåra matcher som kan sluta hur f*n som helst. Jag har ryckt lite i tävlingen och det mest logiska är att Jocke kommer få 3 poäng idag. Tror Jocke prickar in 11 rätt och jag står på 10.

För att se Jockes tips bör man gå in på hans blogg: http://www.nattstad.se/pimme

Resultat efter omgång 3:

Ted: 7 - Snitt: 9,66
Jocke: 1 - Snitt: 9

Teds Tips:
1. Tottenham - Leeds
1
2. Aston Villa - Brighton
1
3. Bolton - Sheffield U 1
4. Everton - Birmingham 1X2
5. Portsmouth - Sunderland
1X2
6. Southampton - Ipswich
X2
7. West Bromwich - Newcastle 1X2
8. Wolverhampton - Crystal P
1
9. Manchester U - Hull 1
10. Blackpool - Watford 1
11. Middlesbrough - Swansea 2
12. Sheffield W - Peterborough 1
13. Bristol Rovers - Hartlepool 1

54 kr, 3 hel och 1 halvgardering
Postat i Bloggkampen/Stryktipstävlingen | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-21

Bengt Åke lämnar, Västeråsare ersätter

Idag så kunde man läsa att Västeråsaren Pär Mårts tar över Tre Kronor efter Bengt Åke Gustafsson regi och tillträder till nästa säsong. Pär Mårts lämnar alltså sitt kära Små Kronorna efter ett silver och en bronsmedalj i J-VM de senaste åren. Ett riktigt intressant val med tanke på Mårts tränarfilosofi som är att lägga tidigt fokus på att man ska ta guld och sedan få in den känslan i varje spelares huvud under hela säsongen. Nu tror jag Sverige kammar hem VM, OS och Euro Hockey Tour de kommande åren.

Bengt Åke får nu chansen att sluta på topp med ett OS och en VM turnering innan han lämnar över ansvaret. Spelarna kommer ta sitt ansvar och kommer göra allt för att få avsluta ”Bengans” karriär så bra som möjligt i landslaget. OS blir dock en för stor utmaning och ett rimligt mål är medalj, guldet går antagligen till Kanada eller Ryssland. Sedan under VM så är målet att vinna och det bör Sverige göra, med spelare som Weinhandl, Omark, Mårtensson, Magnus Johansson, Stefan Liv, Foppa med mera så borde VM bli en fantastisk turnering.

Så var har Bengt Åke tillfört till Svensk hockey? Förutom ett sympatiskt och vänligt ansikte som kunde ge svar på de mesta frågor så ledde han faktiskt Sverige till ett OS guld, ett VM guld och ett VM brons. Förhoppningsvis så kan vi lägga till ett OS och VM guld på den listan om några månader.

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-21

Hela livet var ett disco?

Vad kommer hända i helgen då tro, ett stort jävla mysterium. Imorgon på dagen ska jag ner på stan för att träffa lite folk vilket ska bli riktigt nice. På kvällen så har jag ingen aning om vad som händer, kan hända allt och absolut ingenting. Det sistnämda lät iförsig lite tråkigt, får hitta på nått.

På lördag så åker jag hem till Norrköping igen och det ska bli riktigt kul, dock längtar jag mer och mer till mars månad då det kan bli flytt och födelsedag. MUMS!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-21

Gattuso torskar?

Gennaro Gattuso har återigen bevisat att han vill stanna i Milan, trots ihärdiga flyttrykten. Detta genom att öppna en egen fiskbutik i staden.

– Jag älskar att titta på fisk, röra vid dem och självklart att äta dem, säger Gattuso till Corriere dello Sport.

Roligaste jag läst på länge haha. En av Italiens tuffaste och fulaste spelare startar fiskbutik. Aja vem vet snart kanske Roy Keane startar en Pudelfrisör eller Tobias Linderoth en tandborstaffär.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-20

Vad hände med onsdagarna?

Onsdagarna som var min favoritdag för drygt ett halvår sen. Det var då man började tagga för att ta sig till Pluto och Klubb Solid på kvällarna. Man kunde alltid räkna med Pluto på kvällarna, trevligt folk, bra musik, den fantastiska terrassen och billig dricka i baren. Nuförtiden så blir det oftast sega som gäller på onsdagar och hur ser dagens planering ut då?

Kikade nyss på Oman - Sverige som var en riktigt seg träningslandskamp för Hamréns grabbar. Bäst var nog Dorsin och Bajrami, gillade deras samarbete på vänsterkanten. Nu så försöker jag hitta någon att promenixa med och sen blir det handboll klockan 20:30. Nu måste Sverige ta tag i saken och tror att man kommer vinna mot det annars så starka Polen.

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-19

Timos guldgala imponerade

http://www.vf.se/upload/%C3%85r%202008/Juli/Vecka%2027/Onsdag/timo.jpg

Efter Sveriges sorgliga nederlag ikväll på Slovenien så slog jag på ettan där P3 Guldgalan sändes live från Scandinavium. Jag blev riktigt glad och lycklig när jag slog på den och allt var proffsigt, snyggt och framförallt bra och relevant för innehållet. Timo Räisänen var programledare för galan och gud vad bra han var, enkel, sig själv, rolig och behövde inget manus. Timo satsa på en programledarkarriär så lovar jag att det kommer bli succé, men fortsätt gärna med din musik för den är riktigt bra den också!

Priserna delades ut till rätt personer och det var väl inget snack om vissa kategorier egentligen. Winnerbäck fick Guldmicken, Mando Diao vann årets låt med Dance With Somebody med mera. Den ända kategorin jag blev fundersam över var att inte Axwell vann årets klubb, tycker det är katastrof med tanke på vilka han har jobbat med och vilka låtar han gjort. Artistvalet under programmet var också klockrent med personliga favoriter som Andreas Grega och Lars Winnerbäck.

Favoritartisten Promoe var nominerad till minst två priser, årets låt & Guldmicken, men fick gå därifrån tomhänt. Han borde vunnit något med tanke på han senaste framgångar med Svennebanan, Kråksången, FRA-låten och senaste Looptroop Rockers skivan Good Things.

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-19

Stolpe ut Sverige

Sverige spelade idag sin premiärmatch i Handbolls EM i Österrike. På andra sidan plan stod den jämnstarka men något taktiskt bättre motståndaren Slovenien. Sverige som kommer till EM ledda av lagkaptenen och storstjärnan Kim Andersson. Sverige startade matchen äckligt bra och kunde snabbt gå upp till flera måls ledning och avvaktade sedan ut halvtidsvilan. Slovenien som spelade bedrövligt anfallsspel såg ut att bli en lätt match till de drog upp tempot i andra halvlek och Sverige kunde haka på men efter ett par enkla missar i slutet kunde Slovenerna gå ikapp och förbi och vinna matchen. Främsta anledningarna till Sloveniens comeback i matchen var alla dessa straffar och utvisningar Sverige drog på sig.

En sån här match när det står och väger så vill man skriva att den stora matchhjälten var stjärnan Kim Andersson, men så blev det inte. Han blev totalt bortplockad och hade totalt två skott på hela matchen vilket är på tok för dåligt, Kim som har ett av världens hårdaste skott måste få tillfällen att släppa lös sin bössa på. De spelare som imponerade i matchen var kanten Jonas Källman, mittnian Lukas Karlsson, debutanten Niclas Ekberg och teknikern Dalibor Doder.

Sloveniens bästa spelare var helt klart straffspecialisten Vid Kavticnik och Luka Zvizej. Nu är det bara för Sverige att ladda om inför morgondagens drabbning när meriterade Polacker står på andra sidan planhalvan.

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-19

VIKer ner sig

Har gått och grubblat några dagar nu om hur och varför det har gått som det gått för VIK hockey. Laget som har planerat den här säsongen flera år för att man skulle komma tre i Allsvenskan, Topp 2 i kvalserien för att gå upp till Elitserien. Efter 35 matcher så ligger nu laget 9a i tabellen och hela 16 poäng efter Bofors på sista play off platsen. Men hur F*N har det gått till?

Tappat för många VIKtiga spelare

Förra säsongens succéduo, Pär Arlbrandt & Niklas Olausson, blev en större förlust än vad någon har kunnat tro. De magiska herrarna lekte i powerplay och öste in poäng. De bjöd publiken på hockeygodis och visade vägen för resten av spelarna i laget.

Även fast målskyttet har varit säsongens största frågetecken och vem som skulle kliva fram istället för t ex Arlbrandt var den stora frågan på allas läppar så var några andra förluster minst lika tunga. Det har saknats ledarfigurer i laget sedan trotjänaren och skridskomaskinen Patrik Juhlin slutat. Att sedan trotjänaren och gnuggaren Stefan Holmgren fick lämna gjorde att mycket av lagets själv försvann. "Stiffens" radarkompis Greg Jacina lämnade också och där försvann tuffheten och fulheten från VIK.

För dåliga nyförvärv

Leif Rohlin
och grabbarna på kansliet plockade in "meriterad" arbetskraft från Elitserien. Det som skulle lyfta VIK hockey var 4 starka kedjor med spelare som vet hur man ska spela för att komma till Elitserien. Vissa spelare var riktiga guldklimpar, t ex Henrik Eriksson och Tobias Forsberg. Två unga lovande spelare som fått speltid i toppklubbar som HV71 och Modo, där gjorde Rohlin två klipp. Men värvningarna av Jonas Johansson, Peter Öberg, Ola Svanberg, Jonnie Karlsson och Andreas Valdix har floppat totalt. Grädden på moset var att den hårt arbetande Amerikanen Carl Carazzini inte har gjort någonting, det har iförsig inte Johan Thalberg, Per Helmersson, Kalle Olsson och  Sebastian Meijer gjort heller.

Fel tränarval

När Lasse Ivarsson fick lämna laget i höstas så väntade alla på det nya rutinerade tränarnamnet men det uteblev och Fredrik Nilsson fick fortsätta träna laget. Det fick nog större konsekvenser än vad man kunnat tro, nu hade styrelsen sagt sitt och hur ska en helt orutinad tränare få ordning på det här. Nej man skulle plockat in Lenny Eriksson, Leif Boork, Niklas Wikergård ja hellre Per Bäckman på den positionen. Nu är det bara att hoppas att nytt tränarnamn kommer till nästa säsong för att få ordning på laget.

Avslutningen?

Hur ska man då avsluta årets Allsvenska? jag tycker man ska börja ladda för nästa säsong, skriv kontrakt med en ny tränare som kan börja scouta runt i Allsvenskan och i laget för att få en plan hur man ska göra. Låt Nilsson och Lindblom bli assisterande nästa år och låta de köra vidare i laget resten av säsongen.

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-17

Rycker i Stryktipstävlingen

Smått överaskad över min vinst i helgens bloggkamp, trodde faktiskt Jocke skulle kvittera i kampen men tipset kunde ge mig 10 rätt mot Jockes 9. Skönt att ha lite spelrum då jag vet att Jocke kan lika gärna pricka in 12 rätt tre omgångar på rad om han har lite tur.

Missade på Tottenham, Ipswich och Wolves. Jämna matcher och förstod att jag kunde torska på några av dem. Jag fick iallafall in mitt singelkryss på Blackpool - QPR.

Resultat efter omgång 3:

Ted: 7 - Snitt: 9,66
Jocke: 1 - Snitt: 9
Postat i Bloggkampen/Stryktipstävlingen | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-17

Rastlös

Som alla andra dagar när man ligger hemma efter en kväll med roligheter så man trött och seg, dock så blir man efter några timmar extremt rastlös. Det jag gjort idag hittils är att hänga vid datorn, klarade ut GTA IV idag också vilket kändes rätt skönt. Då kan man med all rätt börja med Maffia snart.

Det man skulle behöva nu är en promenix som skulle vara riktigt najs. Skönt att få snacka av sig lite skit med någon trevlig. Senare ikväll så är det filmdags och det som visas är Se7en och Måndag hela veckan, hört att båda 90tals filmerna ska vara grymma så det ska bli intressant.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-17

Lullabies to myself

Who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
Are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
Who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
On their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
Who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
How long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late
Who’s gonna put me to sleep at night when all these thoughts force me to write
In a world where we don’t have no one else i’m singing lullabies to myself

Postat i YouTube | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-16

Veckans stryktips

Ny omgång av bloggkampen igen och det bjuds på en spännande och nagelbitande omgång. Utgår från 1an i de mesta matcherna men inser snabbt att det är skrällvarningar på många av matcherna. Tror Jocke har bättre koll på skrällarna än mig så tror Jocke kvitterar i kampen. Men vem vet, man kanske når 13 ändå?

För att se Jockes tips bör man gå in på hans blogg: http://www.nattstad.se/pimme

Resultat efter omgång 2:

Ted: 4 - Snitt: 9,5
Jocke: 1 - Snitt: 9


Teds Tips:
1. Blackburn - Fulham 1X2
2. Chelsea - Sunderland 1
3. Manchester U - Burnley 1
4. Portsmouth - Birmingham 1X2
5. Tottenham - Hull 1
6. Wolverhampton - Wigan 1
7. Blackpool - Queens PR X
8. Sheffield U - Middlesbrough 1
9. Doncaster - Watford 1
10. Ipswich - Coventry X
11. Nottingham - Reading 1
12. Scunthorpe - Cardiff X2
13. Swansea - Leicester 1X

36 kr, 2 hel och 2 halvgarderingar
Postat i Bloggkampen/Stryktipstävlingen | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-15

Västerås

Om cirka 27 minuter ska jag ta mitt pick och pack för att dra ner till stationen där tåget till Västerås ska avgå. Ska bli kul och skönt att komma hem en vecka och bo lite billigt fram till P3 börjar den 27 Januari. Terminen som väntar ska tydligen innehålla uppsats, mediaproduktion, boxar och massa skrivuppgifter. Helt klart den period med mest att göra i sen starten i somras.

Nej syns snart Västerås och NKPG, gör er beredda för en ny festligt termin.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-14

Ett av mina största glädjeögonblick i livet och en skada

Man var på plats på Studenternas IP, man var salong, man var så glad så tårarna spruta, 10 000 tals människor springa, hoppa, skrek och var glada. En av mina största stunder i livet, tänk om vi står där igen i Uppsala i Mars. Det vore helt otroligt måste jag säga, fast det ser lite tungt ut. Enligt en spelare i laget så är det otroligt viktiga försvararen Oscar Robertsson lårskadad men när han är tillbaka visste han inte.

Postat i YouTube | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-14

Vad kommer det bjudas på?

Tänkte bara komma och presentera några saker som kommer på bloggen här i framtiden som det skall bli lite längre och mer välarbetade. Det som ska granskas är:

VIKer ner sig
Dags att lägga ner?
Superband i framtiden?
Outbildade sportchefer?
VSK fotboll och bandys framtid

Hoppas det finns nått ni vill njuta av, ska försöka blana och ge så mycket som möjligt. Dessa inlägg kommer dyka upp bland de vanliga inläggen på bloggen så bara vänta med spänning.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-13

Vad händer i livet?

För en gång skull så har man faktiskt några dagar framöver inbokat och man vet vad man ska göra, rätt skönt jämfört med förra helgen då man inte gjorde ett jävla skit.

Torsdag så har man bokat tvättid mellan klockan 10:00-13:00 och under samma tid så har jag tänkt att gymma och eftermiddagen/kvällen så har jag inget planerat, ska städa och packa lite inför hemfärden till Västerås på Fredag.

Fredag så har jag lektion mellan klockan 10:00 - 12:00 och sedan ska man bara hem och hämta all packning för att dra sig ner till stationen för att ta tåget hem till Västerås. På kvällen väntar VIK - Troja/Ljungby i ABB Arena vilket ska bli kul och sedan till Adelsögatan 4 där det väntar en grabbkväll.

Lördagen innehåller stryktips, chill och eventuellt lite festande. Man vet aldrig vart alkoholen bär än genom livet. Nu ska jag till Trappan och sänka några kalla..
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-13

Musiktips

Tänkte såhär mitt i natten ge er riktigt härliga musiktips av alla former och smaker. Njut!

Andreas Grega – Ta vad du vill
Babyshambles – I Wish
Bob Dylan – Like A Rolling Stone
Broder Daniel – When We Were Winning (Long Version)
Dirty Pretty Things – Tired Of England
Elton John – Your Song
Florence Valentin – Mitt Allt
Fläskkvartetten – Always Something There To Remind Me
Foo Fighters – Wheels
Goldfinger – 99 Red Balloons
Hoffmaestro & Chraa – Ibracadabra
Hästpojken – Gitarrer & bas, trummor & hat
Johnny Cash – I Got Stripes
Johnossi – Summerbreeze
José González – Crosses
Karpe Diem – Regnvær
Kings Of Leon – California Waiting
Laakso – Norrköping
Lars Winnerbäck – Tvivel - Live Sentrum Scene Oslo 5 september 08
Lars Winnerbäck – Solen i ögonen - Live Sentrum Scene Oslo 5 september 08
Lars Winnerbäck – Kedjebrev
Lodger – I Love Death
Lodger – Doorsteps
Looptroop – Unilateral Communication
Looptroop – Heavy Rains
Looptroop Rockers – Gotta Be A Way
Markus Krunegård – Lev som en gris dö som en hund
Maskinen – Nr 1
Moby – Natural Blues
Mofeta & Jerre – Bättre i Berlin
Nikola Sarcevic – LOVETRAP
Pihlis + Moneybrother – Alla längtar någon annanstans
Promoe – Lullabies To Myself
Svenska Akademien – Pengarpengarpengar
The Kooks – Naive
The Kooks – Mr. Maker
The Subways – Rock & Roll Queen
The Tough Alliance – First Class Riot
Them Crooked Vultures – New Fang
Theodor Jensen – Songbird
Thåström – Kort biografi med litet testamente - Alternativ Mix
Thåström – Söndagmåndagsång
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-12

Beställningsjobb

Idag har jag skickat iväg två ordrar på saker som jag längtar till att få i brevlådan. Det första jag beställde var en Looptroop Rockers t-shirt igen men denna gången så är det NFL laget Minnesota Wikings logga som pryder t-shirten, ett givet köp. Nyss så beställde jag även Embees nya skiva, den kommer komma på posten när den släpps i butiken.

Den kommer antagligen vara asbra och innehåller flertalet kända gästsångare som: Erik Undéhn (The Early Days), Annika Norlin (Hello Saferide), Daniel Lemma, J.P George, Maia Hirasawa, Nikola Sarcevic (Millencolin), Nina Ramsby, Mariam Wallentin (Wildbirds & Peacedrums), san (antennasia), Håkan Svensson (Nationalteatern) och Fabian Kallerdahl (Music Music Music).

MUMS!
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-12

Hemkomsten till NKPG

Nu sitter jag i min ungkarslya igen och inser att det är rätt skönt att kunna göra vad man vill, laga vilken mat man vill och liknande. Även fast det är extremt skönt och mysigt att vara hemma i Vackra Västerås. Ett stort minus är kylan i min lägenhet, jag fryser arslet av mig i min egen lägenhet, vad fan händer lixom.

Dagen började med att mormor och morfar kom och hämtade mig och skjutsade mig till stationen. Vill bara säga att de är mina idoler, alltid så snälla, glada och hjälpsamma. Sen blev det att chilla på tåget och skönast var det när man somnade in med Thåström i lurarna. Riktigt gött att få se han med de bästa i Februari, Johnossi som förband skadar inte heller kan jag säga.

Sen blev det hem och chillade innan man drog till Spetsen för att skriva Opponering med Elinor, gick bra att skriva och Elinor är en utmärkt radarkompis att skriva med. Tror iförsig alla är det på KSM men ändå.

På kvällen så hängde man med Kim, Elias och Ole hos Kim. Blev mest att chilla, snacka och bara njuta av en skönkväll.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-11

Bästa citatet på länge

Pratade med en kompis på MSN och hon sa nog det klockrenaste citatet på länge, ska nog börja leva efter det.

"Ja man tjänar väll ingenting på att vara en suris heller"

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-10

Dags att göra nått åt Afrika?

Vi i Sverige ska vara jävligt glada att vi bor i just Sverige. Vilka problem har vi? jo alla tjatar om fotbollshuliganer, fildelare och såna som inte betalar sin tv-licens. Riktigt kriminella galningar allihopa som man hänger ut i tidningen varje dag. Men vad fan är det i jämförelse vad som hände i Angola i fredags?

Togos fotbollslandslag satt i sin buss på en resa under afrikas största fotbollsturnering, Afrikanska cupen. Helt plötsligt dyker den Angolska gerillan upp och börjar beskuta bussen med automatvapen, Chauffören dog direkt och ytterligare nio personer skadades. Då börjar man undra direkt? HUR FAN KAN DET GÅ TILL?

Det måste ju finnas nått man kan göra åt dessa gerillarörelser i Afrika? Vi lever ju för fan på 2010-talet, vi kom på lampan, hjulet, osthyveln men att stoppa människor att döda oskydliga är för svårt? Nu är det dags för Afrika, Världen och speciellt FN att dra ur tummen och börja stoppa det här. Har alltid velat åka till Afrika, men vågar man?
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-10

Sega helgen fortsätter

Fy satan vad rastlös jag är, igår var man hemma hela kvällen och tog det lungt och blev tydligen likadant idag. Var iförsig över till Henke, Alex, Felicia och Fabian tidigare ikväll och där lyckades jag och Henke besegra morsan och farsan på TP. Kunskapen sitter där i bakhuvudet även fast man inte tror det om mig.

Nu blir det att antingen se Pulp Fiction, Lira PES eller sova. Kul lördag?
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-10

Kryss i Bloggkampen

I dagens lotto omgång så slutade det som jag trodde fast lite bättre till och med. Jag trodde innan på att det skulle bli 8 rätt var, det blev hela 9 rätt var. Hela 10 matcher lottades så det är inget att säga om att man missade 3 matcher där utan den stora skrällen var att Arsenal inte lyckades vinna hemma mot Everton, gör om - gör rätt!

Dock leder jag tävlingen fortfarande och det känns rätt skönt, Jocke är dock väldigt strax efter och känner att förstaplatsen är riktigt hotad.

Resultat efter omgång 3:

Ted: 5 - Snitt: 9,33
Jocke: 2 - Snitt: 9
Postat i Bloggkampen/Stryktipstävlingen | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-09

Muhrén i farten igen?

Läste nyss denna artikel på Sportbladet.se, http://www.aftonbladet.se/sportbladet/bandy/article6400309.ab, och av läsningen att dömma så kan jag sätta min högra pungkula på att Magnus Muhrén har varit en av de inblandade i bråken. Magnus har nu i flera år hamnat i konflikter med storstjärnor tidigare, bland annat den målfarliga anfallaren Patrik Nilsson.

Visst Magnus är en bra bandyspelare, fantastsik skridskoåkning och underbart spelsinne, men en riktig diva som bara åker och tjurar om det går dåligt. Förra året satte VSK punktmarkering på Magnus och VSK kunde vinna matchen medan Muhrén åkte och tjura.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-08

Första fredagen i mitt nyttiga liv

Nu har det alltså gått 5 dagar sen jag började med mitt nyttiga liv, det vill säga inge chips, godis, snabbmat, fikabröd, läsk eller annat dyligt. Det har gått susen och känner faktiskt inget sug efter cola eller de andra av livets goda. Målet fram till min födelsedag kommer gå som smort känner jag. Det fetaste jag ätit den här veckan är nog Smör på mackan tror jag, och det värsta jag druckit är nog juice.

Har också gymmat, simmat och promenerat den här veckan. Det känner jag i hela kroppen, simmningen gav mig ruggig träningsverk.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-08

Blogg/Stryktipskampen forsätter med Lottoomgång

Ny Lördag och nya möjligheter på Stryktipset. Förra omgånger så lyckades jag pricka in mer poäng än herr Jacobsson så jag tod ledningen i kampen med 4-1. Nu väntar dock en svår omgång av Stryktipset, det kalla vädret har spridet sig till England och det leder till minst 7 lottade matcher på Stryktipset. Därför tror jag på lika i denna omgång av kampen, tror det slutar med 8 rätt var. Men man kanske ha lite tur någongång?

För att se Jockes tips bör man gå in på hans blogg: http://www.nattstad.se/pimme

Resultat efter omgång 2:

Ted: 4 - Snitt: 9,5
Jocke: 1 - Snitt: 9

Teds Tips:
1. Arsenal - Everton 1
2. Burnley - Stoke 1X
3. Fulham - Portsmouth 1
4. Sunderland - Bolton 1
5. Wigan - Aston Villa X2
6. Cardiff - Blackpool 1X
7. Middlesbrough - Swansea 1
8. Reading - Newcastle X2
9. Coventry - Barnsley 1X
10. Crystal P - Bristol C 1
11. Preston - Doncaster 1
12. Sheffield W - Peterborough 1
13. Watford - Sheffield U 1

32 kr, 5 halvgarderingar

För att kunna vinna insatsen tillbaka ifall det inte blir nå pengar på Stryket så har jag gjort en Lången som jag hoppas kan sitta inatt, hoppas NHL tipsen sitter bättre idag än igår.

Lången
Match 1 X 2 Odds Resultat:
29. Calgary - Columbus
1


1.67
Resultat ej fastställt
31. Dallas - N.Y Islanders
1

1.77 Resultat ej fastställt
32. N. Jersey - Tampa Bay
1


1.63 Resultat ej fastställt


Total insats: 18 kr
Postat i Bloggkampen/Stryktipstävlingen | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-08

Svennebanan i ny skepnad

Såg det är klippet på Aftonbladets TV, The Poodles tolkar Promoes stora megahit, Svennebanan.

Postat i YouTube | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-08

Nattens Odds

Lången
Match 1 X 2 Odds Resultat:
171. Anaheim - St.Louis 1


1.90
Resultat ej fastställt
173. Boston - Chicago 1

2.10 Resultat ej fastställt
177. Nashville - Carolina 1


1.70 Resultat ej fastställt
178.
Pittsburgh - Philadelphia 1


1.73 Resultat ej fastställt


Total insats: 30 kr

Fyra härliga NHL matcher för förgylla denna härliga nattlapp på Oddset. Jämna och spännande matcher men tro att hemmaplan avgör på alla håll. Mest öppna matchen står mellan topplagen Boston och Chicago, det kan sluta hur som helst där. Jag tror dock stora starka björnarna med Chara i spetsen tar tag i saken.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-07

Den största grönvita hjälten av dem alla har lämnat oss



Idag vid 11-tiden så somnade en av Västerås mest älskade och omtyckta personer in. Kalle Rosenberg har varit VSKs hejaklacksledare i flera decenier fast han har bott i Göteborg. Kalle har alltid funnits ibland oss, älskad och åter igen älskad av såväl spelare som suppotrar. Flera gånger har man sätt Kalle gråtit av lycka och glädje på läktaren och senast var den 26 December 2009. Kalle var där, klacken hyllade han och ett par meter framför mig står en rörd och gråtande Kalle och tackade alla för allt stöd.

Jag sitter nu och gråter när jag skrivet det här, en legendar, en vän, en VSKare och en bit av varumärket VSK är nu borta. Jag hoppas Kalle nu sitter på bästa platsen och följer VSK via himmlen och som sagt, Himmlen är grönvit!
Postat i YouTube | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-06

Ett Guldkorn från 2009


En krönika som jag gjorde till P4 Västmanlands ungdomssattsning via Kopparlundsgymnaiset. Rätt stolt över den faktiskt, blev helt okej och som jag ville. Lyssna och njut!
Postat i YouTube | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-06

Tisdagsutgång

Igår smällde man av en utgång igen och enligt seder och bruk så började festen hos Seb på Adelsögatan. Blev lite Madden, öl och skönt killsnack. Årets Maddenmatch utspelade sig mellan mig och Jocke också, båda spelade skit bakåt och det utnyttjade båda. Sen bar det av till Silk och var mycket folk men kändes lite tråkigt, vet inte varför. Vi drog vidare till Konrad där det också kändes lite tråkigt.

Man var nog inte så jäkla taggad känns det som, man saknar väl NKPG lite och festerna där. Idag blir det att skriva på essän och spana in någon skön rulle på kvällen.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-04

Nyårslöften

Jag tyckte det vore dags att presentera mina härliga nyårslöften som gäller från och med idag, den 4 januari.

  • Fram till den 2a Mars, min födelsedag, så ska jag inte dricka läsk eller äta godis, chips, fet snabbmat eller fikabröd. Alltså onyttiga grejer, och när jag kommer dit så ska jag fortsätta till nästa milstolpe som blir ett par månader framåt.
  • Jag ska äta en mer varierad kost, ska börja lära mig laga till olika sorters fågel, fisk, kött och specialrätter.
  • Gymmet ska besökas 3 gånger i veckan och promenader ska ske minst 4-5 gånger i veckan.
  • Min ungkarslya ska fullbordas så jag känner mig helt nöjd.
  • 13 rätt på Stryktipset ska också hämtas hem har jag också tänkt mig.
Det var nog ungefär det jag tänk mig, ska även lära mig hur NFL (Amerikansk Fotboll) och NBA (Basket) fungerar då jag tycker det är ruskigt roliga sporter.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-03

Vinst i andra omgången av bloggkampen!

I lördags utspelade sig Stryktipset och jag kände mig stensäker på att mer rätt skulle bärgas hem än vad Jocke skulle gå, och jag fick rätt! Känns otroligt skönt att hämta in 3 fräscha poäng med mina 9 rätt men fundersam över vissa resultat. Hur kan Blackpool få två röda och torska matchen? Hur kan Pompy, Millwall och Newcastle bara få kryss? aja så kan det bli ibland så det är bara att bita ihop och köra vidare nästa vecka.

Resultat efter omgång 2:

Ted: 4 - Snitt: 9,5
Jocke: 1 - Snitt: 9

Förresten, Anton Söderlunde prickade in 9 rätt så ett stort grattis till delad pallplats med mig och lycka till i vidare tippning. Han har en jäkligt trevlig blogg,
http://klockers.blogg.se/
Postat i Bloggkampen/Stryktipstävlingen | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-02

Helgens Stryktips

Nu jäklar smäller det i bloggkampen igen, idag är det andra omgången av tävlingen och idag så känner jag på mig att mina matcher spikas. Det jobbigaste är att match nummer 9 lottas så det blev en helgardering på den, men annars så är det rätt mycket X2 på kupongen, tuff omgång - men rolig!

För att läsa Jockes tips så gå in på hans sida, en vass rad fast saknas lite på den tycker jag. Känner mig säker, blir vinst idag! http://www.nattstad.se/pimme

Ställning efter omgång 1:

Ted: 1 - Snitt: 10
Jocke: 1 - Snitt: 10

Teds Tips:
1. Middlesbr - Manch C 2
2. Aston Villa - Blackburn 1
3. Blackpool - Ipswich 1
4. Huddersfield - West Brom X2
5. Milton Keynes - Burnley X2
6. Nottingham - Birmingham 1X2
7. Portsmouth - Coventry 1
8. Wigan - Hull 1
9. Brentford - Doncaster 1X2
10. Leicester - Swansea 1
11. Millwall - Derby 1
12. Plymouth - Newcastle 2
13. Sheffield W - Crystal P X2

72 kr, 3 halv och 2 helgardering
Postat i Bloggkampen/Stryktipstävlingen | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-02

Dagens bästa!

Dagens bästa går oavkortat till Robin Söderling som för första gången i karriären slog tennisens kung, Roger Fedderer. Kul att det går bra för Robin och tror verkligen att detta blir hans år med många vinster.

Annars har dagen varit seg som den ska vara dagen efter nyårsafton, gårdagen var fantastiskt rolig och varför firar man inte mer saker för? tänk om varje helg skulle vara så här, satan vad roligt man skulle ha haft det hela tiden. Nu ska jag gå och svänga på svansen.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Kategorier

5 Senaste Posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.