2010-01-21

Bengt Åke lämnar, Västeråsare ersätter

Idag så kunde man läsa att Västeråsaren Pär Mårts tar över Tre Kronor efter Bengt Åke Gustafsson regi och tillträder till nästa säsong. Pär Mårts lämnar alltså sitt kära Små Kronorna efter ett silver och en bronsmedalj i J-VM de senaste åren. Ett riktigt intressant val med tanke på Mårts tränarfilosofi som är att lägga tidigt fokus på att man ska ta guld och sedan få in den känslan i varje spelares huvud under hela säsongen. Nu tror jag Sverige kammar hem VM, OS och Euro Hockey Tour de kommande åren.

Bengt Åke får nu chansen att sluta på topp med ett OS och en VM turnering innan han lämnar över ansvaret. Spelarna kommer ta sitt ansvar och kommer göra allt för att få avsluta ”Bengans” karriär så bra som möjligt i landslaget. OS blir dock en för stor utmaning och ett rimligt mål är medalj, guldet går antagligen till Kanada eller Ryssland. Sedan under VM så är målet att vinna och det bör Sverige göra, med spelare som Weinhandl, Omark, Mårtensson, Magnus Johansson, Stefan Liv, Foppa med mera så borde VM bli en fantastisk turnering.

Så var har Bengt Åke tillfört till Svensk hockey? Förutom ett sympatiskt och vänligt ansikte som kunde ge svar på de mesta frågor så ledde han faktiskt Sverige till ett OS guld, ett VM guld och ett VM brons. Förhoppningsvis så kan vi lägga till ett OS och VM guld på den listan om några månader.

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.