2009-12-30

Teds årskrönika

Ett nytt år har nu seglat förbi och nu styrs skutan mot nya vägar och ett helt nytt decennium. Men hur sammanfattar man ett år fyllt med så mycket glädje och så mycket nytt i ens liv. Vi kan börja lite kronologiskt.

Allt började i det svinkalla Januari och känslan om ett bra, nytt år fanns verkligen i kroppen. Januari var också månaden då alla studenter på allvar började känna att snart är det dags, vi var nära slutet på våran skoltid (för vissa). Januari var en riktig konsertmånad för min del, fick uppleva både Oasis & Dr. Bombay. Oasis konserten är bland det bästa jag upplevt under året och är ett minne jag alltid kommer ha med mig. Januari var också en riktig Sverigemånad också då man tog hem VM i bandy i Västerås och kom två i J-VM i hockey.

Den något varmare och mer slaskigare månaden Februari var inte så innehållsrik utan var en träning/festmånad, ingen vidare kombination förresten. Bästa med månaden var Håkan Hellström konserten i Bombardier Arena i Västerås. Andra saker som var underbara var att man upptäckte OLWs smaksensation, Sourcream & Pepparchips, VIK Hockey blev färdiga för Kvalserien,  Promoe släppte nya låtar som tex ”Detta har hänt”.

Nästa månad började med födelsedag, 2 Mars, och då insåg jag att om ett år så är jag 20. Samtidigt att glädjen över födelsedagen befann sig så uppkom också lite förvirring från min sida. Dags att söka högskola och jag var nog inne på allt ett tag, jobbigt var det. Men den största händelsen på hela året hände den 21a Mars då VSK bandy vann SM guld! Roligaste dagen i mitt liv och får rysningar bara jag tänker på matchen, ni skulle varit där!

April var en rätt avslagen månad men bjöd på mycket festligheter som att tex att det blev en härlig festkväll med VSK bandys SM guldslag, En konsert med Promoe när han gästade Västerås för första gången det här året och månaden avslutades med borta premiären i div 1 norra, Brage – VSK.

Maj var nog den månaden på årets som det hände mest och ingenting på, otroligt mycket festande när skolan började lida mot sitt slut och studenten närmade sig. Har nog haft så kul med KG någon gång, saknar det. Så blev det en hel den fotboll och VSK tillsammans med lite VM i hockey.

Juni var den månaden man längtat efter många jäkla år, det var dags för Studenten! En av mina favoritdagar genom tiderna och uppladdningen till den var också enormt kul. Uppladdningen bestod av Friskoletrofén, Onsdagsutgångar, Utklädnadsshowen och den härliga Lärarmiddagen. Den var även val till EU och där fick Piratpartiet min röst.  Jobbet på Sommarradion började också och var fantastiskt kul, segt i början men ju mer tiden fick desto roligare blev det!

Den härliga sommaren flög förbi innehöll flera stora händelser som t.ex., jag tatuerade mig och började förbereda inför flytten till Linköpings Universitet och Campus Norrköping. Tiden har gått något fruktansvärt snabbt så härifrån är det svårt att säga så mycket men ska nämna lite händelser som var extremt roliga: Nolle-P, Munchenhoben (Maskinen + Slagsmålsklubben),  Kalaset (Moneybrother), Bob Hund, Looptroop Rockers, Superettafotboll och allt annat som hände under hösten.

Julen var igår som den brukar vara, mysig och otroligt härligt att umgås mer med familjen. Men nu börjar jag blicka åt imorgon och ett nytt år, ser fram emot 2010 något fruktansvärt. Hur har erat år sätt ut?

Vad har du för minnen av mig detta år? Skriv gärna i kommentarsfältet, gärna nått roligt skämmigt också. Nu jävlar ska vi utnyttja att året är snart slut!

Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-30

Simmning?

Simmning är en sport som offantligt tråkig måste jag säga, dock så sjukt bra träning. Det är därför jag ska börja gå till Kristiansborgsbadet nu och för att simma en timme, syns att det är så tråkigt bara. Det man för när man simmar är att räkna kakelplattor på botten för det är så tråkigt. Tänk om man kunde haft musik i öronen när man simma, satan vad mycket roligare det skulle vara. Nått att fixa kanske?

Imorgon är det Nyår och det skall firas hos brorsan. Nytt år nya möjligheter, en årskrönika kommer nog upp lite senare ikväll.

Häppåre
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-29

Oralsexskandalen?

Såg en härlig rubrik nu igen på Aftonbladet, "Efter oralsexskandalen". Vad kan ha hänt under oralsexskandalen är det första jag tänker på iallafall, var hon så dålig? kanske var det han var en katastrof? Sen när man läser underrubriken under bilder som lyder, "Efter oralsexskandalen – skandaltränaren vill starta proffsstall" så blir man inte mycket klokare.

Tydligen så handlade oralsexsskandalen om att Peter Mueller, Norsk skridskolandslagstränare, frågade sin 24-åriga landslagsåkare Maren Haugli om oralsex under en bankett med norska landslaget. Peter fick sparken för sin frispråkighet och förklarar allt själv mycket detaljrikt:

– Orsaken till det jag sa vid middagsbordet, var att några tidigare hade skämtat med Maren. Jag sa ordagrant till Maren: ’I heard you are good at sucking cock?’, och så la jag till: ”So are you?’.


Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-28

Dagens vinstchans

Var ute på Hälla med Anton en sväng nu på kvällen och det blev ett stopp på Svenska Spel på Willys. Tippade lite så man kan vinna lite pengar till nyårsafton, förhoppningsvis. Det blev en lången och ett spel på nya spelformen Powerplay.

Lången
Match 1 X 2 Odds Resultat:
167. Linköping - Rögle 1


1.32
Resultat ej fastställt
168. Luleå - Södertälje
1

1.53 Resultat ej fastställt
175. Columbus - Detroit


2
2.20 Resultat ej fastställt
179.
Tampa Bay - Boston


2 2.10 Resultat ej fastställt
180.
Washington - Carolina
1


1.65 Resultat ej fastställt


Total insats: 20 kr

Powerplay
  1. Frölunda - Färjestad                 1
  2. T. Kallio - P. Åslund                  1
  3. J. Lundqvist - M. Paulsson       1X
  4. HV 71 - Djurgården                  1
  5. Linköping - Rögle                 1X2
  6. Luleå - Södertälje                    1
  7. Modo - Brynäs                         1
  8. Skellefteå - Timrå                    1
4x2=8 kr, 2 halvgarderingar

Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-28

Bloggkampens första omgång slutade med kryss

I lördags utspelade sig den första kampen mellan min och Pimmes blogg. Det slutade med att båda bloggarna fick 10 rätt var på Stryktipset och ställningen är nu efter första omgången, 1-1. I helgen smäller det igen och jag hoppas fan att matcherna kan spelas, tre matcher lottades förra omgången och det gav mig hela två fel. Så nu hoppas vi lagen kan få tampas sjävla och inga jävla bingobollar.

Ted: 1 - Snitt: 10
Jocke: 1 - Snitt: 10

Vill ni vara med i kampen? skrik till!
Postat i Bloggkampen/Stryktipstävlingen | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-27

Fredrik Modin?

Så heter den kille som var en av Sveriges bästa spelare för ett par år sen, som också vann Stanley Cup på andra sidan atlanten, men vad hände sen? Jag har inte hört ett ljud om Fredrik Modin på minst två år och nu så är han plötsligt med i Svenskahockeylandslaget i OS. En Skräll, en Joker men en Chansning.

Truppen såg förövrigt ut som väntat och jag kanske hade valt en annan spelare men det beror på helt vilken hockey Bengt Åke valt att sattsa på i Vancouver 2010. Truppen består av 3 målvakter, 8 backar och 12 forwards. Men hur ser truppen egentligen ut?

Målvakter:

Henrik Lundqvist NY Rangers
Jonas Gustavsson Toronto     
Stefan Liv HV71        

Kommentar: Inte så mycket att bråka om, Henke är given etta och "Monstret" får hoppa in i ett par matcher i gruppspelet. Stefan Liv får se härlig hockey från läktaren. Jacob Markström får vara hemma och ladda med Brynäs och är nog garanterad en plats i Hockey VM senare i vår.


Backar:

Tobias Enström Atlanta     
Magnus Johansson Linköping   
Niklas Kronwall Detroit     
Nicklas Lidström Detroit     
Douglas Murray San Jose    
Johnny Oduya New Jersey  
Henrik Tallinder Buffalo     
Mattias Öhlund Tampa Bay

Kommentarer: Var nog den tuffaste lagdelen att plocka ut för Bengt Åke, många unga bra finns i NHL som Edler och Grossman. Bengan valde dock på lite mer rutinerat som Öhlund och Tallinder. Stjärnorna är Lidstöm och Kronwall, tror dock att Mange Johansson och Douglas Murray kommer imponera stort!


Forwards:

Daniel Alfredsson Ottawa      
Nicklas Bäckström Washington  
Loui Eriksson Dallas      
Peter Forsberg Modo        
Tomas Holmström Detroit     
Patric Hörnqvist Nashville   
Fredrik Modin Columbus    
Samuel Påhlsson Columbus    
Daniel Sedin Vancouver   
Henrik Sedin Vancouver   
Mattias Weinhandl Dyn.Moskva   
Henrik Zetterberg Detroit

Kommentar: Ungefär som väntat förutom den stora skrällen Fredrik Modin, får se om det blir ett genidrag eller inte. Linus Omark får vänta 4 år på sin OS debut men kan nog börja blicka mot VM, då kommer han vara en av Sveriges största stjärnor. Men de som ska stå för målproduktionen blir ju självklart: Henrik Zetterberg, Daniel Alfredsson, Niclas Bäckström, Peter Forsberg, Bröderna Sedin och truppens stora joker, Mattias Weinhandl.

 

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-27

Oj vilken show Looptroop!

Igår stod man där längst fram och väntade på att Dj Embee skulle dra igång showen som vi alla väntat på och vilken start det blev! Man drog igång en av Promoes nyaste svenskalåtar, Västerås. Hela Konrad sjöng med och man såg att Promoe, Supreme och Embee hade lite hemlängtan kvar sen deras USA turné för ett tag sen, dom var helpepp!
Showen rullade vidare med klassiker som Botaniskan, Ring Snuten, The Building, Naive, Marinate, The Busyness, Dont Hate The Player, DM-87, Looking For Love, Fly Away - Up To The Sky, Last Song, Take On These Walls, These Walls Dont Lie, Long Distance Runner, Västerås, Svennebanan, Skäggig Vegan, Mammas Gata och Dekadansen. Det kan ha varit nå mer låtar fast jag kommer inte ihåg.

Kollar man låtlistan så är det riktigt jäkla bra men det saknas några riktiga storhits, fast Looptroop och Promoe har levererat nya storhits så några måste kanske försvinna. De som saknades var: Fort Europa, Long Arm of the Law, Bandit Queen, The Struggle Continues, Chana Masala, Night Train, Family First med flera. Dock är jag osäker på Fort Europa och Long Arm of the Law, både kan ha spelats fast jag inte kommer ihåg det nu i efterhand.

Konserten får en klar 5 av 5 och ser fram emot nästa gång grabbarna dyker upp i ens närhet, tydligen ska nästa Looptroop Rockers skiva börja tillverkas efter nyår så ser fram emot det. Kul att nämna också är att bandet kände igen mig fast främst min tatuering som man kan ha sätt både på Promoes Facebook och här på Looptroop Rockers hemsida.

wen rullade vidare med klassiker som The Building, Naive, Marinate, The Busyness, Dont Hate The Player, DM-87, Looking For Love, Fly Away - Up To The Sky, Last Song, Take On These Walls, These Walls Dont Lie, Long Distance Runner, Västerås, Svennebanan, Skäggig Vegan, Mammas Gata och Dekadansen. Det kan ha varit nå mer låtar fast jag kommer inte ihåg.

 

http://www.konrad.se/img/vimmel/71/6470.jpg

Kollar man låtlistan så är det riktigt jäkla bra men det saknas några riktiga storhits, fast Looptroop och Promoe har levererat nya storhits så några måste kanske försvinna. De som saknades var: Fort Europa, Long Arm of the Law, Bandit Queen, The Struggle Continues, Chana Masala, Night Train, Family First med flera. Dock är jag osäker på Fort Europa och Long Arm of the Law, både kan ha spelats fast jag inte kommer ihåg det nu i efterhand.

Konserten får en klar 5 av 5 och ser fram emot nästa gång grabbarna dyker upp i ens närhet, tydligen ska nästa Looptroop Rockers skiva börja tillverkas efter nyår så ser fram emot det. Kul att nämna också är att bandet kände igen mig fast främst min tatuering som man kan ha sätt både på Promoes Facebook och här på Looptroop Rockers hemsida.

 

 

 

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-26

Looptroop Rockers!

Ikväll så smäller det till igen! Västerås stoltheter och mitt absoluta favoritband Looptroop Rockers glider in i Västerås igen för en spelning på Konrad. Ser fram emot många underbara låtar och härligt röj, nu ska jag fortsätta supa ner mig med Edde.

Krya på dig Jocke!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-25

Blogg/Stryktipskampen drar igång!

På lördag så drar min och Jockes stryktipskamp igång, jag känner mig säker. Det blir jag som får mest rätt den här veckan, jag har det i kroppen. Reglerna som gäller att man får tippa mellan 50-100 kronor och den som får mest rätt vinner 3 poäng per omgång, blir det lika så får man 1 poäng var. Så kan man följa det på båda bloggarna och någon gång i sommar utses vinnaren!

Så här ser min lördagskupong ut:

  1. Liverpool - Wolverhampton          1
  2. Manchester C - Stoke                  1
  3. Sunderland - Everton               1X2
  4. Wigan - Blackburn                     1X
  5. Coventry - Doncaster               1X2
  6. Derby - Blackpool                        1
  7. Leicester - Sheffield U                  1
  8. Middlesbrough -Scunthorp             1
  9. Preston - Barnsley                        X
  10. Reading - Swansea                     X2
  11. West Bromwich - Peterborgh 1
  12. Bristol Rovers - Walsall               1X
  13. Carlisle - Huddersfield 2
72 kr, 3 halv och 2 helgardering


Postat i Bloggkampen/Stryktipstävlingen | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-25

Årets Julklappsskörd

Nu har den 24e äntligen tickat över till den 25e December och nu kan man äntligen börja leva normalt igen utan tomtar, lucior, pepparkaksgubbar, julklappar och främst Kalle Anka på julafton, nu får man bara störa sig på Anna Anka i ett år.

Men vad för sköna klappar fick med idag då? Eftersom jag inte önskade mig nått så blev jag sjukt överasskad och glad hur många bra presenter man kunde köpa. Ikväll så fick jag:

  • Microvågsugn - Har velat haft det sen jag flytta till Norrköping så nu jävlar ska det micras!
  • Presentkort på IKEA - Helt perfekt när man ska köpa saker till lägenheten, MUMS!
  • Rammstein - Liebe Ist Fur Alle Da - Fick en Rammstein skiva som var den stora överasskningen, hade inte ens tänk på Rammstein men helt överlycklig. Nu ska man allt lyssan på mer låtar förutom Pussy (Videon rekomenderas)
  • Två Böcker/Slash&Tårtgeneralen - Två böcker jag velat läsa länge och fick båda i julklapp, DUBBELMUMS!
  • Titleistmössa - En skön grönvit golfmössa
  • Ugnsvantar - Skönt att slippa handduken när man ska laga till sig sin delikatesmåltid i NKPG
  • Mjukisbyxor - Min traditionella julklapp från morsan, hon vill inte se mig i exsvarta mjukisbyxor.
  • Whiskeyglas - Nu har jag 6 läckra whiskeyglas att bjuda folk med, synd att jag inte har någon Whiskey bara.
  • 5 stora Öl - Sist men inte minst så fick jag 5 stora öl av familjen, en trevlig överasskning som nog slinker ner i magen under helgen.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-24

En tidig julklapp

Lången
Match 1 X 2 Odds Resultat:
37. Toulouse-Bordeaux


2 2.07 2
39. Boston-Atlanta
1

1.85 1
50. Washington-Buffalo
1

1.87 1


Total Vinst: 143 kr

Vill ni se en vinstkupong? Kolla då in ovan, prickade in Lången nu lagom till jul vilket känndes rätt bra, nu är annandagsbandyn betald och fixad. Det var Boston och Washington som fixade två stabila segrar och gjorde vinsten möjlig.

God Jul på er alla!

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-24

Albumtoppen

Tidigare i bloggen så har skivrecensioner dykt upp titt som tätt och det kommer det även göra i framtiden, dock är alla mina skivor kvar i Norrköping så när jag kommer ner dit igen så kommer det börja ramla in. Lägger dock in sammanställningen på de skivor jag har recenserat redan. Är det rätt? Vad borde ha varit annorlunda? Alla recensioner finns på Albumtoppen

Plats                    Artist/Album                    Betyg
  1. Oasis - (What's The Story) Morning Glory? - 10
  2. U2 - How To Dismantle An Atomic Bomb - 10
  3. The Verve - Urban Hymns - 10
  4. The Rolling Stones - Flashpoint - 9
  5. Rage Against The Machine - Rage Against The Machine - 9
  6. Babyshambles - Shotters Nation - 8
  7. Babyshambles - Down in Albion - 8
  8. Oasis - Don't Believe The Truth - 8
  9. Thåström - Skebokvarnsv. 209 - 7
  10. The Libertines - The Libertines - 7
  11. Mando Diao - Never Seen the Light of Day - 6
  12. Oasis - The Masterplan - 6
  13. Oasis - Heathen Chemistry - 6
  14. Morrisey - Ringleader Of The Tormentors - 6
  15. Oasis - Standing On The Shoulder Of Giants - 5
  16. Oasis - Definitely Maybe - 5
  17. Timbuktu - W.D.M.D (Wåtts Dö Madderfakking Dill?) - 4
  18. Broder Daniel - Broder Daniel Forever - 4
  19. The Libertines - Up the Bracket - 4
  20. Oasis - Be Here Now - 3
Postat i Albumtoppen | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-23

Lången

Lången
Match 1 X 2 Odds Resultat:
37. Toulouse-Bordeaux


2 2.07 2
39. Boston-Atlanta
1

1.85 Resultat ej fastställt
50. Washington-Buffalo
1

1.87 Resultat ej fastställt


Total insats: 20 kr

Så här ser det ut för tillfället. Fick in Bordeaux till oddset 2.07 och är extremt nöjd med det, en bortaseger lämnar alltid en härlig eftersmak i munnen. Nu är det bara NHL kvar inatt och tycker det borde gå vägen. Totala oddset är 7,16 så vinsten blir 143 kronor. Inte mycket men i dessa jultider är alla pengar välkommna.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-23

Istället för musik, Förvirring?

Nej nu är jag helt slut kan jag säga, längesen det snurrade så mycket i min skalle. Har varit överallt och ingenstans sen klockan 09:30 imorse. Då var jag och julhandlade med Morsan på Coop och det känns som vi gick 5 varv i affären. Sedan blev det ner på stan med brorsan och Anton och stressade omkring och hjälpte de med de sista julklapparna och sedan blev det Erikslund med Jocke och Edde. Det var total KAOS på Erikslund och har nog aldrig varit så mentalt förbannad i hela mit liv. Nu vill jag bara ta det lungt med familjen känner jag.

Men imorse hände nog årets grej! Morsan kom och väckte mig och sa att badkaret var ifyllt med macka och mjölk på badkarskanten, jag måste ha varit i himmlen. Den absolut godaste frukosten på länge och fullkommligt älskar min mamma!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-23

Vilka klipp!

Kikade in Musikhjälpens SVT play nyss och vilka härliga musiklipp man kunde hitta, här är mina favoriter:

Timbuktu Feat. Supreme, Mofeta & Jerre - Det Löser Sig





Promoe Feat. Timbuktu, Supreme, Embee & Jerre - Mammas Gata




Mofeta & Jerre - Det Är Bättre i Berlin



Embee Feat. Daniel Lemma - Låt okänd (Antagligen från Embees nya platta som inte är släppt än)



Promoe Feat. Embee & Jerre - The Long Distance Runner




José Gonsalez - Heartbeats




Magnus Tingsek - Easier

Postat i YouTube | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-22

Världens bästa fotbollshockeylag?

Igår natt när jag låg och slökikade på Carolina - Rangers så började jag fundera vilka fotbollsspelare jag skulle vilja se lira en hockeymatch för typ välgörenhet. Coacherna var ändå rätt givna som jag först tänkte ut, den något äldre och "Världens bäst klädda idrottsman" Fabio Capello får stå i båset med två medhjälpare. Den ena är Pep Guardiola och den andra är Martin O'Neil. Men kom till slut fram till dessa Kedjor:

  • Första Kedjan:
    Zlatan - Xavi - Messi
    Pique - Ramos

    Motivering |
    Här är den mest tekniskakedjan, som även kommer få en hel del spel i Powerplay. Här finner vi de tekniska underbarnen Zlatan och Messi tillsammans med passningsgeniet Xavi. En lekfull kedja tillsammans med stabila backar som också kan bjuda på lite magi stundstals.

  • Andra Kedjan:
    Torres - Gerrard - Rooney
    Rio - Vidic


    Motivering |
    Premier Leagues stoltheter går in i matchen med sin vältränade fysik och sin passion för sporten. Rio och Vidic låser egen zon totalt och är tveksam till att någon kommer förbi det radarparet, till hjälp har de också krigarna Gerrard och Rooney. De två hårtkämpande engelsmännen är inte bara bra bakåt utan dominerar framåt, framspelningarna står Gerrard för och Torres och Rooney spottar in målen.
  • Tredje Kedjan:

    Ribery - Fabregas - Beckham
    Chiellini - Terry

    Motivering |
    Till den här kedjan så hämtas spelare in från den tyska, engelska, amerikanska och italienska ligan. Ribery står för speeden och rörelsen i kedjan medans Fabregas och Beckham serverar bollarna. Chiellini - Terry är stabila så de tre kan leka fritt där framme, kan dock saknas en målskytt.

  • Fjärde Kedjan:
    C. Ronaldo - Kaká - Drogba
    Evra - Roberto Carlos

    Motivering |
    Är nog den offensivaste kedjan och eventuellt den mest vältränade kedjan. CR9 och Drogba ska vara hårda, tekniska och målfarliga: Typiska hockeyyttrar. Kaká ska vara centern som kan bidra till det offensiva samtidigt som han hjälper defensiven. Det mest offensiva backparet bestående av Evra - Roberto Carlos gör att Kakás roll blir ännu tuffare.

  • Målvakter:
    Casillas (Cech)

    Motivering |
    Casillas är en av mina favoritmålvakter och är given i truppen, andra platsen var lite svår att få fram men det slutade med Cech. Han är ju van att ha hjälm så kan bli en giftig back up som dörröpnare i båset.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-21

Jubel med Pettson och Findus

Jag såg en Tomte, eller faktiskt flera. Helt otroligt måste jag säga, fast det var ju inte kvällens höjdpunkt. Kvällens höjdpunkt blev en härlig fika på Stugan med Bille, var kul att få reflektera och diskutera med henne igen kan jag säga. Saknaden har varit stor måste jag faktiskt säga.

Nu blir det att kolla igenom några avsnitt av Julkalendern Gubben Pettson och Tomtemaskinen. Bästa julkalendern som gått tillsammans med Mysteriet på Greveholm, fantastiska saker!
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-21

Tomtenatta

Så här under jultiderna så tjänar affärerna extremt mycket på alla desperata föräldrar, stressiga pansionärer och fattiga studenter, det är konstaterat. Nu har man haft något som heter Tomtenatta ett par år, att man har affärerna öppet längre under ett par dagar för att folk ska kunna köpa mera och affärerna ska kunna köpa mer. Ett kul PR trick och bra för alla sena konsumenter.

Jag ska iallafall ner på Tomtenatta med Bille om ett tag, ska bli extremt roligt måste jag säga. Har inte träffat Bille på ett halvår känns det som så det är verkligen på tiden. Så kan man leta efter de sista julklapparna på samma gång vilket inte för saken sämre. Tänk om man får se en Tomte på stan också? då blir det jubel!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-21

7 rätt - en besvikelse

Stryktipset
Matcher Rätt rad Mitt system
1. Fulham - Manch.U 1

X 2
2. Aston V. - Stoke 1
1

3. Blackburn - Tottenham 2


2
4. Manch.C - Sunderl. 1
1

5. Blackpool - West Bro. X
1 X 2
6. Cardiff - Leicester 1
1 X
7. Peterbor. - Watford 1


2
8. Queens PR - Sheff.U X
1 X
9. Brist.C - Reading X
1

10. Crystal P - Barnsley X
1

11. Plymouth - Coventry 2

X
12. Scunthorp - Ipswich X
1

13. Sheff.W - Swansea 2

X 2
Denna raden innebar enbart 7 rätt på Stryktipset och är extremt besviken. Jag trodde verkligen på den fast det gör man väl varenda gång man tippar men det kändes bra, så nu ska det bli ändring på detta. Nu ska det läggas stor fokus hur man spelar för nu ska jag jaga 13 rätt, det blir mitt nyårslöfte.

Kan också för övrigt presentera ett sammarbete med en annan blogg, http://www.nattstad.se/pimme. Inför varje helg så kommer båda bloggarna presentera sin Stryktipsrad och den som får mest rätt vinner 3 poäng, blir det lika får man 1 poäng var. Sen kommer dessa poäng samlas ihop och efter ett tag kommer man se vem som är den bästa tipparen. Vill du vara med i Bloggkampen? Skrik högt!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-20

Världens bäst klädda idrottsman?

Snabbläste lite på Sportbladet och fastnade för en rubrik: "Lundqvist världens tredje bäst klädde man"
De största frågorna som väcktes när man klickade in sig på länken är, varför står detta på Sportbladet? och vem kan leda dena prestigefyllda lista.

Svaret blev: Fabio Capello. Då blir jag väldigt fundersam, varje gång jag har sätt Fabio så har han burit en svart kostym med en mörk slips. Det måste finnas någon bättre klädd än en 63 årig kostymnisse? Men kanske vann han pga att italienska modelejon brukar kamma hem priser.

Stort Grattis till Henke Lundqvist som fixade bronset i tävlingen, nu är han inte bara en av världens bästa målvakter. Nu är han också tredje bäst klädd i idrottsvärlden. Nu är det bara ett pris kvar, Bästa målvakt i OS.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-20

Idrottskoll

  • Tippade som sagt Stryktips igår till helgens omgång och trodde faktiskt på den men satan vad det smällde till bland kupongerna. Jag trodde stenhårt på ett kryss i Fulham - Manchester United men det slutade föga överaskande med en 3-0 seger till Fulham, imponerande klart sagt! Har inte orkat rättat kupongen, tror inte på många rätt tyvär.
  • Sorgebarnet Liverpool FC då? När ska vändningen komma för laget, jag trodde det skulle blir i eftermiddags men Portsmouth övertygade och kunde vinna med hela 2-0. En tung säsong för alla Liverpoolsupportar har nu blivit ännu tyngre, vad ska man göra för att vända en negativ trend?
  • FC Barcelona blev ikväll mästare i VM för klubblag, ingen skräll med tanke på vad Barcelona presterat senaste året men den stora skrällen var att motståndarlaget Estudiantes hade ledningen i matchen fram till i slutskedet av matchen. Som vanligt när det gäller Barca så kvitterade man och kunde sedan avgjöra på övertid. Grattis Zlatan och främst det tekniska underbarnet Messi.
  • I eftermiddags så spelade Tre Kronor landskamp mot Tjeckien i den ryska hockeyturneringen Channel One-Cup. Ett nederlagstippat Sverige började faktiskt utnyttja kapaciteten i laget och kunde gå upp till hela 3-0 i början på sista perioden. Tjeckien vände dock med både skicklighet och en del tur och matchen skulle avgöras i förläggnignen. Då klev sveriges mest formtoppade spelare, Mattias Weinhandl fram och avgjorde matchen till Tre Kronor. Det var för övrigt Mattias tredje mål i matchen och jag anser att nu är Weinhandl given i det svenska OS-laget.
  • I veckan var jag i Göransson Arena och fick se mitt kära VSK åka på storstryk mot Sandviken och var väldigt deprimerad, nu har den växt ytterligare kan jag säga. Idag så kunde Hammarby vinna mot Sandviken i just Göransson Arena, kan det bli årets SM-finalister tro? Jag hoppas och tror fortfarande på VSK men nu är det verkligen dax att få ordning på grejorna.
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-19

Morgondagens Stryktips:

Nu när bloggandet kommit igång igen så tänkte jag börja dela med mig av mina tips här på bloggen, ett kul sätt att dokumentera mina spel för att följa och kanske samtidigt att hjälpa er andra. Skriv gärna era egna tips här i bloggen också, vore utmärkt!


  1. Fulham - Manch. U           X2
  2. Aston V. - Stoke                1
  3. Blackburn - Tottenham       2
  4. Manch. C - Sunderl.           1
  5. Blackpool - West Bro.    1X2
  6. Cardiff - Leicester            1X
  7. Peterbor. - Watford            2
  8. Queens PR - Sheff. U       1X
  9. Brist. C - Reading               1
  10. Crystal P. - Barnsley          1
  11. Plymouth - Coventry          X
  12. Scounthorp - Ipswich          1
  13. Sheff. W - Swansea          X2
48 kr, 4 halv och 1 helgardering
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-19

Maskinen levererade som vanligt

Igår kväll så befann man sig alltså på Pluto för att se Maskinen hoppa sönder Västerås men kvällen började tidigare än så. Det bjöds på en riktigt skön och härlig förfest hos Fredrik som bjöd på massa trevliga människor jag inte träffat på länge och en del öl självklart.

Pluto var som vanligt, mycket folk, bra musik och lite härligt småtrångt som det brukar vara när terassen är stängd för vintern. Det som blev inköpt var Jäger och Rom & Cola och taggingen var nu maximal inför Maskinens spelning. Maskinen drog igång och spelade låtar som: Alla som inte dansar, Psykopat, Pengar, Segertåget, Nr. 1 med mera.

Ett fullt hoppande dansgolv bjöd både på lite härlig cider från en okänd tjej, sånt gillas skarpt! Det bjöds även på ett slagsmål som man var tvungen att gå i mellan men det löste sig tillslut som det brukar göra. Nu är det bara att tagga till Looptroop Rockers på Annandagen!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-17

Maskinen gästar Pluto

Om en timme så är jag påväg till förfesten och förtaggningen inför Maskinens spelning på Pluto i Västerås. Har sätt Maskinen 2 gånger tidigare och båda de konserterna har varit äckligt bra måste jag säga. Nu har de även släppt sin första platta och har nu mycket mer material att leverera än tidigare.

Tror kvällens höjdpunkt blir när de smäller av Pengar live, den brukar bli enormt grym och störd.

Syns på Pluto!
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-17

Julhandling

Nu ska man iväg till Coop för att julhandla med mor, mormor och morfar, helt friviligt! Tycker det är ganska mysigt att se familjen stoppa ner alla härliga jultillbehör i matvagnen och få en inblick hur maten kommer se ut på julafton, bara en vecka kvar nu. Charmen sen man var ung är kvar men är det lika kul att få paket?

Jo, men det gör det bara svårare att hitta alla klappar man ska ge bort.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-16

Önskelista till Tomten

Nu när man varit i Sandviken och sätt VSK åka på storstryk mot ett lag som ska vara på samma nivå som VSK så blir man självklart deprimerad. Att man sedan ser att det går lika bra för hela idrotts Västerås gör ju inte att man blir gladare. Tänkte skriva ner en önskelista som kan glädja idrotten i Västerås.

Hej Tomten!

Vi önskar oss:

  • En riktigt bra anfallare som kan få fart på målskyttet i VSK Bandy, får gärna skicka med 1000 pers som publik i samma paket.
  • VSK Fotboll önskar sig en lika bra forward, dock gärna billig och som gör att lager lyfter sig upp till Superettan.
  • Patrick Yetman blir kvar i VIK och att laget börjar spela bra igen vore också trevligt, råkar Tomten ha en bra, stabil målvakt över så kan du skicka med han i paketet till VIK också.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-16

Klockan 12:22

Nu har man precis tagit de första stapplande stegen från sängen och sitter nu vid datorn och reflekterade över nattens sömn. Förrutom ryggont och stel i axlarna så kom jag även ihåg nattens tankeversamhet.

Kommer ihåg att jag drömmde att jag var ute på landsbyggden någonstans vid en tågstation. Jag skulle gå in för att inköpa ett par Binolotter, konstigt nog. När jag skulle betala så kunde inte den inkompetena killen på andra sidan att räkna så vi tjafsade om priset säkert en halvtimme. Det slutade med att jag gick tillbaka till de andra med tio 500-lappar i fickan och det roliga är att jag betalade med min hundring. Det var en vacker dröm som måste kommas ihåg till det sista.
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-15

En positiv överaskning!

Ja det är faktiskt sant, efter antal månaders uppehåll så känner jag att suget efter att skriva av sig har kommit tillbaka! Bloggen kommer att komma tillbaka med ett nytt utseende men med samma gamla Ted bakom tagentbordet.

Men vad vill ni se på bloggen? vad ska jag tänka på?
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

Kategorier

5 Senaste Posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.