2009-12-27

Fredrik Modin?

Så heter den kille som var en av Sveriges bästa spelare för ett par år sen, som också vann Stanley Cup på andra sidan atlanten, men vad hände sen? Jag har inte hört ett ljud om Fredrik Modin på minst två år och nu så är han plötsligt med i Svenskahockeylandslaget i OS. En Skräll, en Joker men en Chansning.

Truppen såg förövrigt ut som väntat och jag kanske hade valt en annan spelare men det beror på helt vilken hockey Bengt Åke valt att sattsa på i Vancouver 2010. Truppen består av 3 målvakter, 8 backar och 12 forwards. Men hur ser truppen egentligen ut?

Målvakter:

Henrik Lundqvist NY Rangers
Jonas Gustavsson Toronto     
Stefan Liv HV71        

Kommentar: Inte så mycket att bråka om, Henke är given etta och "Monstret" får hoppa in i ett par matcher i gruppspelet. Stefan Liv får se härlig hockey från läktaren. Jacob Markström får vara hemma och ladda med Brynäs och är nog garanterad en plats i Hockey VM senare i vår.


Backar:

Tobias Enström Atlanta     
Magnus Johansson Linköping   
Niklas Kronwall Detroit     
Nicklas Lidström Detroit     
Douglas Murray San Jose    
Johnny Oduya New Jersey  
Henrik Tallinder Buffalo     
Mattias Öhlund Tampa Bay

Kommentarer: Var nog den tuffaste lagdelen att plocka ut för Bengt Åke, många unga bra finns i NHL som Edler och Grossman. Bengan valde dock på lite mer rutinerat som Öhlund och Tallinder. Stjärnorna är Lidstöm och Kronwall, tror dock att Mange Johansson och Douglas Murray kommer imponera stort!


Forwards:

Daniel Alfredsson Ottawa      
Nicklas Bäckström Washington  
Loui Eriksson Dallas      
Peter Forsberg Modo        
Tomas Holmström Detroit     
Patric Hörnqvist Nashville   
Fredrik Modin Columbus    
Samuel Påhlsson Columbus    
Daniel Sedin Vancouver   
Henrik Sedin Vancouver   
Mattias Weinhandl Dyn.Moskva   
Henrik Zetterberg Detroit

Kommentar: Ungefär som väntat förutom den stora skrällen Fredrik Modin, får se om det blir ett genidrag eller inte. Linus Omark får vänta 4 år på sin OS debut men kan nog börja blicka mot VM, då kommer han vara en av Sveriges största stjärnor. Men de som ska stå för målproduktionen blir ju självklart: Henrik Zetterberg, Daniel Alfredsson, Niclas Bäckström, Peter Forsberg, Bröderna Sedin och truppens stora joker, Mattias Weinhandl.

 

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.