2010-07-11

Hasse?

På ett av mina inlägg här nedan så har en person vid namn Hasse kommenterat saker vi borde gjort annorlunda med Power Meet Radio och tänkte svara på den kritiken.

Den här gången var det Västerås lokalradio som gjorde Power Meet radio vilket innebär direkt skillnader mot vad RIX FM gjorde när de sände Power Radio. Vad kan det bero på?

1. De har färdigutbildade journalister/radiopratare som har varit med många år. Våran redaktion bestod av mig, programledare Ted Nilsson som förtillfället pluggar till Mediaproducent på Linköpings Universitet, och två andra tjejer som inte heller har någon utbildning av akademisk nivå inom radio och journalistik. Vi tre är också 20 år och har inte alls samma erfarenhet utan vi gör det här för vi tycker det är kul.

2. Du ville ha önskelåtar? Hur stort arkiv har Rix FM och hur stort arkiv har VårRadio, enorma skillnader och hur mycket personal tror du behövs för att klara av en sådan tjänst? Vi ville ha det och gjorde så gott vi kunde men det räckte inte till på långa vägar.

3. Rix FM har stora sponsorer, stora lönekuvert, mycket personal, fantastiskt utrustning och hade vi haft samma. Ja då hade det blivit ännu bättre. Det kan jag lova!

Sen när du klagar på intervjuerna så är det faktiskt många som tycker om att höra på de och eftersom vi är en blandad radiokanal så ska det anpassas till alla och det betyder att vi även måste sända saker för Greta 72 år som sitter hemma och vattnar blommorna. Vi sände näst intill bara musik från klockan 20:00 och fram till 01:00.

Att sedan jag nämnde gamla hälsningarna var ju självklart för att introducera hälsningstjänsten i dagens sändning? Hasse, jag förstår på sätt och vis dina synpunkter och respekterar dessa. Men ibland måste man tänka ett steg längre.

Jag kommer inte gråta floder över att du stängde av. Jag tänker på de andra tusentals nöjda lyssnare vi sätt på Lögarängen, Johannisberg och alla andra ställen i Västerås.

// Ted Nilsson
Progamledare
Power Meet Radio 2010
VårRadio 93.7 MHz
Postat i Vardagslunken | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

Postat av: Niklas

Måste tyvärr hålla med Hasse på några punkter och informera dig om hur det hela egentligen är upplagt.



De som jobbar med radio är sällan akademiskt utbildade, i alla fall inom PLR sektorn. Det är bara att ta fram videoklipp från exempelvis SAF Radio City, med Jens Wallin som började på Radio AF i Lund och gjorde kanon radio fastän utrustningen var som den var. Så, radio har sällan med utrustning eller utbildning att göra, det handlar mer om att vara sig själv och våga bjuda på sig.



Vad det gäller de tidigare sändningarna så hade de egentligen INGEN SOM HELST anknytning till Rix FM mer än frekvensen, som du kanske känner till så ägdes frekvensen till största delen utav VLT. Rix FM sitter heller inte på något större musikarkiv vad det gäller 50-talsmusik. Faktum är att i många år gick "Power sändningarna" runt med 6 CD-skivor musik och några Eddie Meduza blandband. I eran musikblandning kunde man höra The Bee Gee's, något som i alla fall inte jag kallar för PM-musik...

Redaktionen på dessa sändningar var oftast EN person ibland någon extra som svarade i telefon/var ute på fältet. Och som radiopratare blir du inte rik, i alla fall inte i det här landet!!



Så, summa summarum så handlar det oerhört lite om förutsättningarna, för det går att göra ruggigt bra radio med väldigt lite. Dock så var hela programmet oerhört stelt och kändes konstgjort med inga som helst utsvävningar eller överraskningar. Visst, man kan tycka att det skall passa Greta som vattnar blommorna, men jag tror tyvärr inte att hon heller lyssnade. Ibland kan det vara bättre att göra få riktigt nöjda än att alltid vara alla till lags.



Ta åt dig utav denna konstruktiva kritik du fått, lyssna in t.ex. Elvis Duran, Kid Kelly eller varför inte just Jesse Wallin, några som jag har använt som goda förebilder i mitt radioskapande och sluta skyll på tekniken och förutsättningarna. Finns även mycket bra talk-radio i staterna som inte heller har sådan hög budget. För ännu en gång, gör du tillräckligt bra radio så hör inte folk om det brusar i micken eller om en låt kommer på lite sent, för man väger upp det. Det går att göra så mycket, med så lite...



PS. Om det nu var tusentals som lyssnade, vart var alla hälsningar och telefonsamtalen? I den "förra" radion kryllade det av folk och man hörde sändningarna i flera bilstereos, dock ej denna gång... DS.

2010-07-12 (20:35:19)


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.