2010-02-20

Svensk vinst i natt

Igår natt så spelade Tre Kronor sin andra match i OS och vann efter många om och men med 4-2 efter att Tre Kronor gjort en sådär match mot ett Vitryssland som har gått framåt i utvecklingen. Vitryssland har alltid varit en blåbärsnation inom hockeyn har på senare år utvecklats rejält. Min teori kring detta är KHL:s intåg i hockeyvärlden. Vitryssland har hela 14 spelare i ryska superligan och tre NHL spelare i truppen, vilket jag tror har gjort Vitryssland till en starkare hockeynation. Man är vana att spela tuffa matcher och kan nu utmana storlagen på ett helt annat sätt än tidigare. Dock borde Sverige dominera men det gjorde man inte och det blev en jämn match.

Några av anledningarna var Bengt Åkes demokratihockey, alla ska spela lika mycket och få känna sig delaktiga. Ett exempel på detta var när ”BÅG” plockade in den offensivt skickliga Nicklas Bäckström att lira power play och ett mål kom direkt i baken. Kom igen nu ”BÅG”, rätt spelare på rätt situation på isen, inget slarv nu.

Under matchen tyckte jag att det fanns tre spelare som imponerade mest av alla, två forwards och en offensiv back. Bäst av alla var Daniel Alfredsson med sina två mål och allt glöd han spred på isen. Han var alltid först hem, först i anfall, tacklades och snurrade upp sina motståndare. Hockeygodis!

Näst bäst av alla tyckte jag faktiskt att Linköpingsspelaren Magnus Johansson var. Många var tveksamma innan turneringen om han verkligen platsade i truppen och det visade han inatt. En magisk assist till Alfredssons första kasse, härlig spelkänsla och magisk puckbehandling. Vår bästa offensiva back för tillfället.

Tredje bäst var också en annan spelare som var extremt tveksam innan turneringen, Fredrik Modin. Imponerade i närkampsspelet, bra puckbehandling, inte ett felbeslut och gör alltid sitt jobb på plan. Fantastiskt att se Modin i den här rollen, kan bli nyttigt framåt i turneringen.

Någon som inte imponerade var Jonas ”Monstret” Gustavsson i målet. Varierade jätteräddningar med jätte billiga returer ala Johan Thalberg. Tur att vi har Henke Lundqvist i målet, annars hade OS sätt riktigt jäkla tufft ut.

Mer OS kommer imorron!

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.