2009-03-25

En GULD match!

Väl runt arenan så försökte vi alla VSK:are att hitta till rätt entré och tillslut hittade vi den efter att ha gått runt hela arenan. Vi gick upp på läktarna och då ungefär 90 minuter till match så var det lugnt och relativt lite folk på läktarna. Då gick jag och Anton för att kika runt på Studenternas, det slutade med en hamburgare och en Coke. Sen gick vi tillbaka till läktarna och nu gick tiden snabbt fram till matchstart. Spelarna kom in i bakgrunden av VSK klackens skönsång och ett antal bengaler och rökbomber från VSK sidan av läktaren.

Matchen började iallafall i ett bra tempo och lite böljande spel fram och tillbaka, dock tycker jag VSK var lite hetare än vad Edsbynspelarna var. Men VSK fick dock inte göra första målet utan det fick Edsbyliraren Edling göra som oroväckande lätt kunde klippa in den från 30 meters håll. VSK vek dock inte ned sig utan fortsatte att trampa vidare och det gav tillslut resultat då finalensgigant Tobias Holmberg fick på bandysveriges bästa skott på bra många år från 30 meters håll rakt upp i krysset.

Resten av matchen var jämn dock så agerade VSK:arna på ett bra sätt och visade den rätta viljan, ambitionen och kvaliteten ett SM GULD lag ska ha. När vi kommer fram till den 80e matchminuten så stor det 4-4 efter att Patrik Anderbro gjort sina två sista mål i karriären och att Jonas Nilsson fått smälla in en boll. Nervositeten på läktaren var helt sjuk och alla stod och hoppade, skrek nervöst och mina fingrar börjar darra bara jag tänker på det.

Men i 85e minuten så klev han fram för andra gången ikväll, Jonas Nilsson. Han går in och avgör finalen och lyckan var helt sjukt enorm på läktarna, jag kunde inte tro det jag såg. VSK, mitt älskade grönvitt!, ledde SM FINALEN med bara 5 minuter kvar av matchen. Men nu blev det som jobbigast också, Edsbyn letade hörna på hörna men fick aldrig hål på VSK målvakten Daniel Kjörling. Stopptiden hade nu också kommit ut till oss på läktaren och vi hörde att det var 3 minuters tillägg.

Så alla började stå på innerplan när det gått 2.40 av tilläget och glädjen var nu helt enorm! Dock så blåste aldrig domaren och tydligen var det 5 minuters tillägg, som tur är gjorde Edsbyn inget mål och VSK blev SVENSKA MÄSTARE i bandy 2009. Alla började springa in på isen och glädjen, tårarna, lyckan syndes över hela isen.

Mer om efter slutsignalen, hemresan och kvällen i andra delar.

Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()