2009-04-11

Silly Seasonkoll: VSK Bandy

Tänkte ta och kolla upp lite hur det står till i våra avslutande idrottsklubbar i stan. Först i ordningen är det bästa laget och det laget som kan bära titeln som Svenska Mästare 2009! Jag tror VSK kommer behålla nästan hela stommen och om det är någon spelare som lämnar så kommer en bättre spelare att ersätta, VSK sattsade långsiktigt inför förra säsongen och det blev SM guld så varför då inte bygga vidare på det man börjat.

SM Guldlaget 08/09:

1 Kalle Samuelsson
2 Stefan Edberg
3 Ted Andersson
4 Anders Bruun
5 Magnus Joneby
6 Fredrik Johansson
7 Johan Andersson
8 Tobias Holmberg
9 Jonas Nilsson
10 Patrik Anderbro 
15 Oscar Gröhn
16 Oskar Robertsson
17 Johan Geibert
18 Victor Engström
19 Michael Carlsson
20 Klas Nordström
30 Daniel Kjörling
91 Kim Barklund

Klara förluster:

1. Kalle Samuelsson - Tillberga

Kommentar: Kalle har suttit på bänken i VSK nu ett antal år och för att utvecklas och bli en stormålvakt behöver han speltid som han får i TB under legenden Pelle Fosshaugs ledning.

10. Patrik Anderbro - Slutar
Kommentar: "Slangen" slutade egentligen inför den här säsongen men blev "påtvingad" en säsong till och fick avsluta sin karrär med sitt första SM Guld någonsin, att han gjorde två mål i finalen gör inte sagan mindre lycklig!

Klara nyförvärv:

-

Rykten ut:

16. Oscar Robertsson - Ryssland
Kommentar: Oscar skrev i veckan på ett nytt kontrakt med VSK bandy men en klausul finns så han kan lämna om en ryskklubb visar intresse för försvarsgiganten.

Rykten in:

Rinat Shamsutov - Dynamo Moskva
Kommentar: Löst rykte och alltid en spelare som dyker upp på Silly Season, har hus i stan och har hjärta för klubben. Jag tror inte Rinat är aktuell då mittfälltsplatserna är i princip fulla inför nästa säsong.

Anders Östling - Dynamo Kazan
Kommentar: Östling har ni varit på äventyr i Ryssland och har dominerat mittfälltet i VSK många år. Det som talar för att han kommer är hur stor han är i Västerås, det inte talar för att han kommer är att vi har andra bra mittfältare i truppen, som är yngre..

Kalle Spjuth - Free transfer från Hammarby
Kommentar: När Anderbro slutar blir en lucka ledig på anfallspositionen som ska fyllas, Kalle är ett alternativ då han blivit släppt från Hammaby pga ekonomiska problem.

Stefan Erixon - Free transfer från Hammarby
Kommentar: "X:et" blev vald till Sveriges bästa mittfältare år 06/07 och har efter det hunnit med spel i Hammarby och i ryska klubben Zorkij. Ekonomiska problem i Hammarby är en anledning till att rykterna med "X:et" uppkommit av fansen.

Patrik Nilsson - Dynamo Kazan
Kommentar: Ryktades först vara på väg till Sandviken men de har gjort klart med Vetlanda forwarden Christoffer Edlund så deras anfallsplatser är fylda. VSK har fört diskussioner med Patrik men det som kan hindra är pengarna som Nilsson kräver.

Olov Englund - Free transfer från Hammarby
Kommentar: Olov har varit i kontakt tidigare med Västeråsklubbarna (VSK & Tillberga) och nu när Hammarby har ekonomiskaproblem så det ryktas att VSK vill värva landslagsförsvararen.

Sebastian Karlsson - VSK Juniorer
Kommentar: När Kalle Samuelsson drar till Tillberga så ska andra målvaktsplatsen fyllas och VSK kommer nog till 99% chans att flytta upp "Sebbe" till A-truppen.

Sammanfattning:

Många rykten runt klubben förtillfället men det kommer nog inte hända så mycket mer än att VSK värvar en anfallare och möjligtsvis tar tillbaka Anders Östling från Ryssland. Men skulle jag plocka ut en trolig startelva nästa säsonge skulle den se ut så här:

Daniel Kjörling

Oscar Robertsson - Stefan Edberg - Anders Bruun

Victor Engström                                                      Ted Andersson

Tobias Holmberg - Magnus Joneby - Michael Carlsson

Jonas Nilsson - Patrik Nilsson
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.