2008-11-10

Min krönika till morgonprogramet på Västerås Närradio 93.7

Krönika - Morgonproblem


*mobiltelefon väckarklocka ringer och vibrerar.


Jag är inte vid medvetande när jag sträcker mig och trycker knappen "snooze" på telefonen. Jag hinner bli lite små irriterad då den nya låten jag valt som väckningssignal överröstas av telefonens vibrationer.


Exakt 9 minuter senare så börjar telefonen ringa igen och jag reflexmässigt sträcker på mig och återigen trycker in knappen "snooze". Jag lägger tillbaka huvudet på kudden och faller tillbaka i drömmarnas värld.


Om ytterligare 9 minuter vaknar man till lite och inser att telefonen ligger på golvet och vibrerar och piper. Jag stänger av larmet och man ligger i sängen så där trött man bara kan vara en måndagsmorgon efter en helg bestående av sena nätter, ogräsrensning och det stora födelsedagskalaset för kusin Annika som fyllde 14 år.


Jag börjar dock förstå att jag har legat i sängen på tok för länge och jag måste börja göra mig i ordning för att komma i tid till skolan. Jag reser mig upp mycket motvilligt och börjar fundera på vad för kläder jag ska ha.


Jag går till garderoben och kommer på att jag glömde hänga upp min favorittröja på tork igår. Irriterad på mig själv så tar jag det första jag ser och det får bli en gammal utsliten t-shirt, ett par trasiga jeans och en mjuk munktröja. Jag springer in i duschen och kom på att jag glömde underkläder. Jag skyndar mig ut och tar med mig ett par kalsonger och ett par strumpor.


Jag lät det varma vattnet få skölja av min kropp och ska ta lite schampo ur min vanliga flaska och känner att den är tom. Det måste vara lillebrorsan som tagit det sista, han brukar jämt använda mina grejer tänker jag. Jag får istället använda pappas billiga euroshopperschampo och känner hur frustationen över brorsan får mig att vakna.


Jag sköljer av mig pappas schampo och går ut och ska ta handduken som hänger på kroken. Men den är helt dyngsur och torkar man sig med den bli man ju våtare än innan. Jag måste smita ut till tvättstugan och ta en ny.


För att slippa skammen att någon i familjen ska se en så tar jag en av brorsans serietidningar att täcka mitt kön med. Som tur är kom ingen i familjen och jag fick tillslut min rena och framförallt torra handduk.


Jag slänger på mig kläderna och först drar jag på mig kalsongerna, sedan jeansen, t-shirten och tjocktröjan. Jag avslutar med att sätta mig på datastolen för att trä på mig strumporna, jag känner dock att ena stortån sticker ut och måste springa och byta strumpor.


Stressad som jag är springer jag upp på ovanvåningen och börjar plocka fram frukosten i kylen. Tar fram smöret, leverpastejen och mjölken och ett par limpskivor ur skafferiet.  Jag börjar bre på smör och när man öppnar leverpastejsburken känner man en obehaglig lukt sprida sig över köket. Leverpastejen är möglig och jag slänger den i komposten och börjar rota i kylen efter pålägg. Dock hittar jag ingenting mer än mammas laktosfria ost som jag verkligen inte gillar. Jag låter mina limpskivor ta samma väg som leverpastejen och slänger de i komposten. Jag plockar fram en djuptallrik istället och häller upp flingor och mjölk.


Jag sätter mig vid bordet och börjar äta och samtidigt slökika igenom sporten i VLT. Jag märker att vi har haft flingorna länge då det är väldigt mycket krossat och det känns som att äta någon slags gröt. Dock fortsätter jag äta och läser samtidigt att någon hockeyspelare skrivigt på för sura men känner att det är sjukt ointressant så jag slänger ihop tidningen.


Men när jag la ihop tidningen så råkade jag spilla ut mjölk över min tröja och blir förbannad och ställer tallriken i diskhon. Jag springer ner för trappan och ser att jag börjar skolan om 20 minuter. Jag byter tröja och får på mig en vanlig blå ziptröja som blivigt väldigt solblek efter ett besök i Göteborg i somras.


Jag går till toaletten och ska börjar borsta tänderna och ser att tandkrämstuben är borta. Jag letar på golvet, hyllan man hittar den inte någonstans. Jag får gå upp på ovanvåningen och ser att vi har två nya tuber där uppe och tar med en ner. Jag borstar snabbt tänderna och sprutar på mig lite billig taxfree parfym från förra kryssningen.


Jag springer upp på ovanvåningen igen och börjar kolla vilka saker som ska med till skolan. Några böcker, en penna och ett sudd. Under tiden känner jag att tandkrämen inte smakade speciellt gott i munnen så jag går fram till kylen och häller upp ett glas apelsinjuice och börjar snabbt klunka.


Men försent så känner jag smaken mellan tandkrämen och apelsinjuicen får den där äckliga smaken som bara de två grejerna tillsammans kan få. Jag spottar ut det och dricker vatten istället.


Sedan slänger jag på mig skorna, jackan och kepsen och springer ut till bilen. Det har dock varit kallt ute så jag snabbskrapar framrutan och tillslut sätter mig i bilen och kör iväg mot skolan. Jag ser att jag börjar om någon minut så jag blir några minuter sen men det kanske inte gör nått.


Det är då jag kommer på att jag glömde väskan med grejer kvar i hallen..  

Författare: Ted Nilsson

Postat i Vardagslunken | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

Postat av: malin

du gör att jag får ångest som inte ens börjat med det där.

men kul krönika!

fast lillebrorsan? haha han existerar ju inte.

2008-11-10 (19:22:41)

Postat av: jempa

GRYMT BRA

2008-11-13 (15:23:51)


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.