2008-06-17

Den Sköna Gröna Vinsten

Ja igår så var man och kikade på livefotboll på Swedbank Park. Kul att se Grövitt igen nu när man sett ett antal EM matcher. Visst om man jämför båda evenemagen så kan man inte tro det är samma sport.

Men VSK började riktigt bra igår och Martin Andersson satte dit 1-0 efter bara några minuter. Då känndes det som att mitt 5-0 tips skulle gå in. Den känslan fanns även kvar när Jonas Stark klippte in en hörna 10 minuter senare. Då tänkte nog alla nu är det klart och vilket brögäng möter vi igentligen.

Men då gjorde VSK som Spaniorerna gjorde, de slappnade av och då fick Forward en straff som jag tycker var klockren. Wikström hade inte en chans på straffen som deras för övrigt glappkäftade lagkapten Micke Nilsson satte dit.
Efter straffmålet så började Foward äga boll och VSK fick bara slå bort, och när Slättman i VSKs mittförsvar skulle passa hem till Wikström hände det som inte får hända...

Han slår passen för lös så Forward kommer 2-0 och det ratade nyförvärvet Herish Kuhi kunde sätta in den bakom en halkande Wikström. Nu stod det alltså 2-2 och VSK spelade fruktansvärt skit dåligt.

Helvetet höll på andra halvleken också och Forward försökte bara säkra hemmåt. Men för första gången på länge så har VSK tur och får en straff i den 88 minuten. Eftersom VSK både bandy och fotboll har missat straffar vände de flesta supportrar sig om och ville inte kolla. Men rutinerade Joonas Botold satte den säkert i målvaktens vänstra hörn.