2008-07-10

Sommarstad 1: Malmö - Skåne

Ja nu kommer en artikelserie om olika städer i vårat kära avlånga land Sverige. Vårt land består inte bara av dalahästar, Abba, Julgröt, Herrgårdsost, Negerbollar, trängselskatt, Carola, Lasse Stefanz, knätofsar... ja ni fattar.

Därför har jag beslutat att jag ska ge betyg på olika delar på varje stad. 

Delarna är:
Shopping
Byggnader
Människorna
Specialliteter
Miljön
Idrotten
Musik


Malmö - Skåne:

Shopping: 5 / 5
Ja överallt finns det shoppingcentrum och Malmö City är stort och innehåller många bra affärer. En stor stad som erbjuder den mest krävande kunden det den önskar!
Turning Torso Öresundsbron Hockeyarenan Swedbank Stadium

Byggnader:
5 / 5
Malmö är i en byggnadsfas för tillfället fast redan nu innehåller den många otroliga byggnader. Turning Torso och Öresundsbron är de mest kända pga av deras betydelser och Turning Torso främst för sitt utseende. Men några nya byggnader som man inte får missa om man är sportintresserad är nya hockeyarenan och nya fotbollsarenan. Nya fotbollsarenan kommer nog bli Sveriges snyggaste dock med det mest använda namnet.. Swedbank Stadium.
Hockeyarenan har ett helt nytt koncept. Det är en multiarena av världsklass men vid sidan av arenan så kommer det att byggas Scandinaviens största köpcentrum. Sug på den!

Människorna: 3 / 5
Knappt godkänt, de flesta personerna man träffade på var tjuriga och väldigt egotrippade. Jag vet inte om det är så i hela Malmö men det är min uppfattning.

Specialiteter: 2 / 5
Jag är inte vidare förtjust i den Skånska bakverket med namnet: Spettkaka. Tycker det mest smakar fisk och är sött.

Miljön: 4 / 5
Skåne är ett väldigt fint län men mycket kullar, träd, gräs ja väldigt fin natur och city känns väldigt välbehållet.

Idrotten: 4 / 5
Malmö FF är stoltheterna i staden och de vann SM Guld 2004, då var jag på plats på Malmö Stadion och såg laget lyfta bucklan. Alltid mycket folk på matcherna och nu med en ny arena som strax blir färdig kommer Roland Nilssons grabbar bli riktigt farliga. Malmö Redhawks som hockeylaget så snyggt heter går det inte så bra för. Har tidigare varit SM mästare och stabilt Elitserielag men ligger förtillfället i Allsvenskan. Mest kända personen i klubben och föredetta ordföranden Percy Nilsson har lämnat sitt uppdrag och håller på med nya hockeyarenan istället. Hockeyarenan som för övrigt kommer bli Sveriges bästa och jag anser att om några år så kommer Malmö ligga i toppen på Elitserien.

Musik: 4 / 5
The Cardigans, Billie the vision and the dancers, Basshunter, Tingsek, The Ark. Inga dåliga artiser som MySpace förknippar med Malmö. Cardigans, Basshunter och The Ark är de tre största men Tingsek är en av mina favoriter så Malmö får ett högt betyg av mig.

Totalt: 3.86 / 5
Postat i Vardagslunken | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

Postat av: Anton

Men herregud, Basshunter kommer ju från Halmstad, det måste du ju veta!

2008-07-10 (23:00:56) www http://klockers.blogg.se/

Postat av: Anonym

och ark är väl från växjö

2008-07-11 (00:58:04)

Postat av: a

.. och The Cardigans från Jönköping ; )

2008-07-11 (11:48:45) www http://klockers.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.