2008-07-25

Matchrapport: ESK - VSK

Igår var man och kikade på Enköpings SK - Västerås SK på Enavallen i en träningsmatch med stor prestige från läktaren.
Det var väl ca 300 personer på matchen varav säkert ca 70 var ifrån Västerås. Hela matchen hördes det från Västeråsarna och det mesta var saker negativt mot Enköping men mest hat var till den föredetta VSK målvakten, Ludwig "Pluto" Bergström.
Han svarade med att peka finger, runka i luften, ja jävlas tillbaka under matchens gång! Bara det när han gjorde det så blev han så okoncentrerad att han släppte in två baljor inom 3 min.

Hur var matchen då?
VSK började matchen bästa och kunde ledat med 2-0 efter 5 minuter. Men efter missade chanser så får Enköping fast spelet i anfallszon i princip hela matchen. Enköping tog vara från misstag från Västerås spelare och målen rullar in bakom VSK målvakten Erik Biselius som stod för några riktigt heta reflexräddningar från nära håll men trotts det blev det 5 mål i baken.
Bästa spelare i VSK var Temme, DG & Stark. Det var väl de som inte gjorde speciellt många misstag, dock var Botolds första halvlek riktigt bra då han plockade bort den gammla VSK yttern, Andreas Eriksson.

Men det var ett kanonresultat för VSKs del. Nu kan man börja från 0 inför starten av serien igen och börja bygga på ett nytt självförtroende. Hade man vunnit hade risken för underskattning varit stor på Östersund som är nästa matchen på Swedbank Park.

En sak som var rätt mäktigt var att den föredetta storstjärnan Jesper Blomqvist hoppade in i slutet av matchen. Så nu är det bara för att VSK att värva Pontus Kåmark igen!

Spelarbetyg:

Målvakter:
Erik Biselius, 2/5, Släppte in 5 mål och får ta på sig ett mål, bra reflexer

Försvarare:
Oscar Pehrsson, 2/5, Såg inte mycket av han igår, hade problem med deras högerytter
Jonas Stark, 4/5, Bland de bättre i VSK, vann sina dueller och är lugn
Johan Slättman, 3/5, Ungefär samma som Starken men springer bort sig ibland
Joonas Botold, 2/5, Botte var bästa spelare fram till halvlek men sen gjorde han för grova misstag

Mittfältare:
Titus Mulama, 2/5, Titus försvann för mycket i spelet, ESK dominerade mitten
Martin Andersson, 2/5, Martin gör så att VSK inte får nå mittfällt, för offensiv så man blir en kort på mitten, Skadad och utbytt.
Johan Svensson, 3/5, Johan var krigaren igår och kämpade på bra
Daniel "DG" Gustavsson, 3/5, Snabb, utmanade och vågade

Anfallare:
Temesgen Berhane, 4/5, Bra insatts av Temme, Två mål med finess!
Patrik Grönvall, 3/5, Utvisad efter konstigt domarbeslut, visar vilja.

Inhoppare:
Filip Mårtensson, 2/5, Kämpade men ingen spelare som kan ändra en matchbild
Robin Blommé. 2/5, Kom inte riktigt igång
David Curtolo, 3/5, Gjorde bra ifrån sig, bra framåt
Tobias Holmgren, 2/5, Kom inte igång men visade vilja
Kalle Ljungberg, 3/5, kom in som högerback men gjorde det strålande för att vara anfallare
Postat i Vardagslunken | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()